Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Krimi Městská policie Policie Pomáháme Složky IZS stroj Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Strážníci v Krupce na Teplicku pronásledovali ujíždějící bagr, jeho řidič byl pod vlivem alkoholu


KRUPKA – Velmi neobvyklý zásah mají za sebou strážníci městské policie v Krupce. V první polovině dubna pronásledovali v nočních hodinách v ulicích města velký kolový nakladač značky Caterpillar, jehož řidič evidentně bloudil a se svým strojem několikrát vjel i do protisměru. Přitom poničil dopravní značku.

Že něco není v pořádku zjistili strážníci krátce po půlnoci na záznamu městského kamerového systému. „V ulici Mariánské náměstí naše kameramanka spatřila velký kolový nakladač, který vjel do protisměru a pokračoval směrem do ulice Koněvova. Na místo jsme proto ihned vyslali hlídku a mezitím nám volala policie ČR, že mají oznámen bagr jezdící po Krupce,“ sdělil ředitel městské policie Krupka Jiří Petrák.

Následovala scéna jako z akčního filmu. Několik policejních hlídek se v ulicích města snažilo nakladač najít a zastavit. Když ovšem řidič v ulici 1. Máje zjistil, že je pronásledován policisty, otočil se na křižovatce s Příčnou ulici a pokračoval v jízdě zpět do Krupky. V půl jedné v noci mu ale další hlídka v ulici 1. Máje zatarasila cestu a řidiči nezbývalo než zastavit.

Následně byl policisty vyzván, aby vypnul motor a vystoupil z bagru. „Ven se mu ale moc nechtělo a při vystupování z kabiny málem upadl. Když k němu strážníci přistoupili blíže, cítili z jeho dechu alkohol,“ popsal Petrák s tím, že strážníci z obavy o jeho bezpečnost a také z důvodu možného útěku použili proti muži donucovací prostředky a pouta.

Jak později vyšlo najevo, na nakladači chyběla registrační značka a muž měl blokaci řidičského průkazu. Orientační dechovou zkouškou mu následně policisté naměřili 2,08 promile alkoholu v dechu. Případ si proto převzala policie ČR s podezřením ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autor: Pavel Přibyl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz