Cestování Ekologie Finance Jihomoravský Kultura Počasí Pomáháme PR Technika Tipy na výlet Turistika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů Zvířata

TIP REDAKCE: Zažij, ochutnej a poznej Afriku v Zoo Brno! Brněnská Zoo připravuje festival Africké léto

BRNO – Brněnská zoologická zahrada připravuje tříměsíční „Africké léto“, které představí nejen pestrou kulturu původních obyvatel Afriky, ale i křehkou africkou přírodu a její ochranu. Festival bude probíhat od června do srpna přímo na Mniší hoře, ve Středisku ekologické výchovy Hlídka na Špilberku i v centru Brna v Radnické ulici.

„Na programu aktuálně intenzivně pracujeme a samozřejmě jsme připraveni reagovat na postupně se měnící epidemiologická opatření. Červnovou nabídku připravujeme zejména pro školy a v červenci a v srpnu se zaměříme na rodiny s dětmi. Dvě stěžejní akce proběhnou v areálu zahrady. K ukončení školního roku 1. července to bude „Z lavic rovnou do Afriky“ a poslední prázdninový víkend 28. srpna Den adoptivních rodičů. Hudební pozvánku na prázdniny chystáme v rámci programu festivalu IGNIS BRUNENSIS na náměstí Svobody,“ pozval ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Program Afrického léta nabídne přednášky, workshopy, hudbu, tanec a dalších aktivity spojené s tímto kontinentem. Dozvíte se, jak vypadá africká škola, naučíme vás základy svahilštiny, ochutnáte africké ovoce i africkou kávu a budete moci oslavit svátek žiraf, šimpanzů nebo plameňáků. Děti si budou moci vyzkoušet hru na africké bubny, výrobu masajského náhrdelníku nebo hračky pro surikaty.

„Součástí léta bude také kino, ochutnávka ugandské kávy nebo výroba hraček pro africká zvířata. Tyto zážitky si bude nutné dopředu rezervovat kvůli omezené kapacitě. Doporučuji sledovat naše sociální sítě a web, kde budeme postupně program upřesňovat,“ dodala tisková mluvčí Monika Brindzáková.

Zdroj: Zoo Brno

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TIP REDAKCE: Zažij, ochutnej a poznej Afriku v Zoo Brno! Brněnská Zoo připravuje festival Africké léto

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář