Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura kulturní akce Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský politici Politika Praha Středočeský Technika Ústecký VOLBY Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: VOLBY 2022 – Druhým dnem dnes v Česku pokračují komunální a senátní volby

ČESKO – Druhým dnem dnes v Česku pokračují komunální a senátní volby. Volební místnosti se otevřou v 8.00 hodin…

Volební místnosti se znovu otevřou úderem osmé hodiny ranní a lidé tak budou moci volit, až do 14:00 hodin. Doplňovací volby do horní komory se uskuteční ve 27 z 81 senátních obvodů.

Volby do zastupitelstev obcí neboli Komunální volby se uskuteční 23.-24. září 2022. V těchto volbách se budou volit členové zastupitelstva, ale také starosta nebo primátor v případě statutárních měst.

Ve stejném termínu budou začínat také volby do Senátu Parlamentu České republiky, v nichž se bude volit 1/3 Senátu. Senátní volby se uskuteční ve dnech pátek 23. a v sobotu 24. září 2022 a budou pokračovat následující týden, tedy v pátek 30. září a v sobotu 1. října 2022.

První kolo tak proběhne souběžně s volbami do zastupitelstev obcí. Jsou to 14. řádné volby od roku 1996, kdy Senát vznikl.

Možnost označit své kandidáty je letos možná jen v komunálních volbách, a to takzvaným křížkováním. Křížkovat je možné jak pouze kandidáty, tak celou stranu.

Podrobné informace pak naleznete také zde: VOLBY 2022

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz