Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Dobrovolní záchranáři z ústecké Akademie dobrovolných záchranářů ČR, z.s. spustili nový pilotní Projekt ,,ČISTÁ ZÓNA“ OPP

ÚSTECKÝ KRAJ –  Akademie dobrovolných záchranářů ČR Ústí nad Labem se stala poskytovatelem obecně prospěšných prací v rámci pilotního projektu Čistá zóna – OPP, a to ve spolupráci s Probační a mediační službou ČR.

Působnost celého projektu je zatím plánován pouze v Ústí nad Labem a jeho okolí. „Členové ADZ ČR se také připravují na hlavní sezónu, která bude opět plná akcí a to jak asistencí a preventivních činností, ale v nejbližší době nás čeká opět pravidelný výcvik vodní záchrany a před-lékařské první pomoci. Díky spolupráci s se Sborem dobrovolných hasičů Neštěmice jsme rozšířili vzájemnou spolupráci na sportovních a kulturních akcí,“ říká ředitel ADZ ČR v Ústí nad Labem Petr Urban.

ADZ ČR v Ústí nad Labem rovněž nabírá nové zájemce z řad dobrovolníků, kteří by měli zájem o dobrovolnickou činnost ve spolku. Více informací o ADZ ČR pak naleznete ZDE.

Projekt ,,ČISTÁ ZÓNA“ OPP
Akademie dobrovolných záchranářů ČR, z.s. je poskytovatelem obecně prospěšných prací v rámci projektu Čistá zóna – OPP. Působnost celého projektu je zatím pouze v Ústí nad Labem a jeho okolí.

Více o projektu: Zajistit a umožnit odsouzeným pachatelům vykonat alternativní trest ve formě obecně prospěšných prací. Přínos pro společnost, veřejné mínění a dopad odsouzených na životní situaci. Splnění podmínky uložení a výkonu trestu OPP, který upravuje trestní zákoník v §§ 62, 63, 64 a 65 zákona č. 40/2009 Sb., podmínky nařízení, odkladu, přerušení, upuštění a přeměny trestu OPP pak trestní řád v §§ 335-240 zákona č. 140/1961 Sb., podmínky uložení OPP jako přiměřené povinnosti v rámci podmíněného propuštění upravuje trestní zákoník § 89 odst.2, 3 zákona č. 40/2009 Sb.

Realizace projektu: Na základě doporučení a spolupráce s Probační a mediační službou ČR. Dále se spolupracujícími, neziskovými a příspěvkovými organizacemi, které jsou ochotny realizovat projekt na jejich pracovištích a provozovnách, po vzájemné dohodě a souhlasu o spolupráci. Úzká spolupráce s místní samosprávou umožňující realizaci projektu ve vybraných lokalitách.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz