Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Gamblers Most stále neporažení

MOST – Druhou červnovou neděli byla v ubíjejícím dusnu odehrána čtyři utkání dalšího kola Mostecké ligy malé kopané. A jakého programu bylo hřiště 11. ZŠ Most svědkem?

V prvním z nedělních zápasů se proti sobě postavili dva letošní nováčci a to týmy Avengers Most a Švejk. Zatímco v prvním letošním vzájemném střetu těchto týmů odcházeli spokojenější hráči Avengers, tentokrát pro sebe výhru získal poměrně přesvědčivě Švejk. Byť jeho konečná výhra 8:4 vypadá jednoznačně, průběh utkání zdaleka tak jednoznačný nebyl. Vždyť ještě v půli Švejk tahal za kratší konec provazu, když prohrával 2:3. Ke konci utkání se ale naplno projevilo vyčerpávající vedro a Avengers s jediným hráčem na střídání fyzicky zcela odpadli. Hned pět gólů vítězů zařídil Zdeněk Kušnír (3+2). Bodově ho pak doplňovali Zdeněk Tureček (3+0) či Jindřich Bula (1+2). Za poražené přesně pálili dvakrát Jakub Zaspal (2+0) a po jednom zásahu Ondřej Berki a David Skrčený (oba 1+0).

Následovalo střetnutí mezi proOFFICE a Katalánci Most. Ti šli do utkání jako favorité a i přes úvodní neschopnost skórovat nakonec tuto svou roli potvrdili. Po přesvědčivém výkonu si dokráčeli pro výhru 10:2, když celou řadu jejich šancí ještě zlikvidoval dobře chytající gólman proOFFICE, Milan Říha. V barvách vítězů opět bodově vyčníval Pavel Exner (1+4), který letí vzhůru kanadským bodováním soutěže. Bodově se mu nejvíce přiblížili Antonín Fišer (2+1) či Jakub Schuchardt (1+2). Za poražené zařídil oba góly Martin Janata (1+1). Druhý gól po jeho asistenci pak vstřelil Patrik Purket (1+0). Brankář vítězů, Miloslav Aschenbrenner, se stal s pouhými dvěma obdrženými góly gólmanem tohoto kola.

Svou letošní neporazitelnost hájili Gamblers Most v dalším utkání, ve kterém se jim postavila Jablíčka Chomutov. Před Gamblery nebyl jednoduchý úkol, když šli do zápasu s pouhým jedním hráčem na střídání, se sestavou bez řady svých hvězd a navíc s nutností alternovat na pozici gólmana hráčem, který samozřejmě gólmanských kvalit Ondřeje Bíra nedosahuje. K tomu všemu se jim postavila velmi silná a početná sestava chomutovského vyzyvatele a bylo tak otázkou, zda dvojnásobní mistři republiky tuto výzvu zvládnou. Gambleři, vědomi si slabiny ve své svatyni, vsadili vše na útok s prostou taktikou vstřelit více gólů, než jich dokáže vstřelit soupeř. Toto velmi útočné utkání tak nakonec skončilo výhrou Gamblerů 8:6 a ti tak nejen uhájili svou neporazitelnost, ale rovněž již poněkolikáté ukázali, jak dobře mají malý fotbal zvládnutý. Vítěze táhla osvědčená jména David Macko a Vladimír Pátek (oba 2+2), či Petr Vlášek (1+2) a Petr Hlaváček (0+3). Za Jablíčka brali po dvou kanadských bodech Rostislav Šebek (2+0) a Jan Kopta (0+2).

Kolo uzavřel střet týmů Inseminátors FC a GMS Most. Inseminátors se dokázali k utkání sejít pouze se čtyřmi hráči do pole a s ohledem na silnou sestavu GMS tak bylo v podstatě ještě před úvodním hvizdem o bodech rozhodnuto. Zápas však přeci jen neskončil úplným debaklem a to jednak zásluhou statečného výkonu Inseminátors a pak zejména díky gentlemanskému gestu pozdějších vítězů, kteří se soupeři přizpůsobili a rovněž postavili sestavu ve složení pouze 4+1. Vítěze k výhře 13:6 opět táhl letos dominantní Vít Popelka (4+4), který se tak stal střelcem i bodujícím tohoto kola. K němu se připojili především Petr Hrach či ani ne 24 hodin čerstvě ženatý Stanislav Hofmann (oba 2+2). Góly poražených obstarával zejména Dominik Onuščák (3+1) a Miroslav Braum (1+2).

Kanadské bodování soutěže stále válcuje dvojice GMS Most, Vít Popelka (17+27) a Petr Bohata (25+10). Za ně již doskočil letos premiérově v lize působící Pavel Exner (18+11) z Katalánců Most.

Stejná trojice vévodí i nejlepším střelcům soutěže byť v jiném pořadí – Bohata (25 zásahů), Exner (18) a Popelka (17).

Popelka je rovněž jasnou jedničkou mezi nejlepšími ligovými nahrávači (27 asistencí) a to před Davidem Mackem (15) z Gamblers Most a Tomášem Banovičem (14) z Jablíček Chomutov.

Nejlepšími gólmany ligy jsou aktuálně Miloslav Aschenbrenner z Katalánců Most (průměr 2,78 obdrženého gólu na zápas), Ondřej Bíro (3,40) z Gamblers Most a Petr Králík (3,60)z Jablíček Chomutov.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář