Královehradecký Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Vedení vodních záchranářů nabízí odměnu za informace, které povedou k nalezení odcizených motorů nebo dopadení zlodějů

NÁCHOD – Za informace, které povedou k vypátrání dvou lodních motorů značky Hidea 5hp nebo k dopadení pachatelů, nabízí vedení Vodní záchranné služby Náchod finanční odměnu 5 000 korun. 

„Dosud nemůžu uvěřit tomu, že je někdo schopen okrást záchranáře, kteří bezplatně a ve svém volném čase zachraňují životy a pomáhají lidem. Chtěl bych tímto oslovit všechny slušné lidi se žádostí o pomoc při nalezení lidí, pro které nemám slušné pojmenování.  Rozhodl jsem se touto cestou nabídnout odměnu ve výši 5 000 korun za informace vedoucí k vypátraní dvou lodních motorů značky Hidea 5hp nebo k dopadení pachatelů. Případně informace sdělte rovnou Policii na čísle 158 nebo přímo mě na tel.číslo 777151070.  Pokud z jakéhokoliv důvodu nebudete chtít, zaručuji diskrétnost, vaše jméno nebude nikde uvedeno. Děkuji,“ říká Vratislav Vrábel, předseda představenstva VZS ČČK Náchod, p.s.

Zapojil se také starosta města Česká Skalice Martin Staněk. „Těžko uvěřitelný hyenismus a neúcta k lidem, kteří se zdarma starají o naší bezpečnost na přehradě Rozkoš! Bez ohledu na probíhající vyšetřování a to, jaký bude jeho výsledek, město podpoří Vodní záchranáře částkou 30 000 korun, zajistí se tak pořízení nového motoru a potřebného vybaveni, takže výcvik mladých záchranářů bude pokračovat. Velké díky všem, kteří ve svém volnu zachraňují lidské životy,“ dodává starosta města Česká Skalice Martin Staněk.

Jak jsme již informovali: Výcvik a služba záchranářů na Rozkoši byl ohrožen!!! Během páteční noci byly z výcvikových lodí mladých záchranářů odcizeny dva lodní motory a ještě ze záchranářského člunu Vodní záchranné služby Náchod byla odcizena plná nádrž s benzínem.  Záchrana rekreantů na Rozkoši ale není v žádném případě ohrožena. Služba vodních záchranářů pokračuje bez omezení.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář