Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti

Distributor pervitinu skončil ve vazbě

TŘEBÍČSKO – Za mřížemi skončil muž, který na Třebíčsku a Brněnsku distribuoval pervitin. Jeho trestnou činnost ukončili kriminalisté třebíčského územního odboru tento týden, podezřelého muže zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání.

Při prohlídkách domu a vozidla kriminalisté zajistili varnu pervitinu, drogy, peníze a také střelnou zbraň. Osmatřicetiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista, byl na podaný návrh vzat do vazby. Trestné činy, ze spáchání kterých byl aktuálně obviněn, nemusí být ale poslední, kriminalisté totiž dále prověřují podezření, že se obviněný muž dopustil kromě drogové ještě majetkové trestné činnosti, a okolnosti ohledně střelné zbraně, kterou muž vlastnil.

Potírání drogové trestné činnosti patří mezi dlouhodobé priority třebíčských kriminalistů a při odhalování pachatelů jsou dlouhodobě velmi úspěšní. V prvních šesti měsících letošního roku prověřovali v této oblasti již 59 trestných činů, což je o čtrnáct více než ve stejném období vloni. Drogová trestná činnost patří mezi skrytou a její odhalování je spojeno s pečlivým vyhledáváním a intenzivní operativní činností kriminalistů, zvyšování počtu odhalených trestných činů tak značí jejich úspěšnou a velmi dobrou práci.

Také za dopadením osmatřicetiletého muže z Třebíčska stojí výborné operativní šetření třebíčských kriminalistů. Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi policisté v úterý 31. července v Hrotovicích, kde ho zastavili ve vozidle Opel, které řídil, i když to má soudem zakázáno. Zadrženého muže odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. Kriminalisté provedli prohlídku vozidla a objektu domu, kde muž v současné době bydlel. Zajistili předměty a chemikálie určené k výrobě drogy, kdy se jednalo o varnu pervitinu, krystalickou látku a střelnou zbraň, kterou měl muž ve vozidle.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Mimo jiné prověřují také podezření, že se obviněný muž dopustil ještě majetkové trestné činnosti. Dále policisté zkoumají zbraň, kterou muž měl, a zda se nedopustil v souvislosti s jejím držením dalšího trestného činu, kriminalisté budou také zjišťovat, zda nebyla použita k protiprávnímu jednání.

Zdroj : Policie ČR 

por. Bc. Jana Kroutilová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář