Krimi Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Teplická policie vyšetřuje krvavý útok v Dubí na koupališti zatím jen jako výtržnictví

DUBÍ NA TEPLICKU – Teplická policie stále vyšetřuje včerejší krvavý útok na koupališti v Dubí na Teplicku, kde skupina přibližně sedmi Romů brutálně napadla pětadvacetiletého muže. Ten posléze skončil v nemocnici se středně vážnými poraněními. Na incident jako první již včera upozornila agentura JV PRESS. Mladík přispěchal na pomoc Češce, kterou v brouzdališti brutálně napadla Romka. Obě ženy, které se tahaly za vlasy a křičely se chtěl pětadvacetiletý mladík dostat od sebe. 

Mladík podle očitých svědků následně dostal několik ran pěstí do obličeje! Kromě vyražených zubů a tržných ran má pohmožděnou tvář a zlomený nos. Při „férové“ bitce se na něj totiž vrhlo sedm Romů! A to jen proto, že se snažil pomoci české ženě, kterou v brouzdališti napadla Romka kvůli dětem.

Okolnosti krvavé šarvátky vyšetřuje teplická policie. Ta již nyní ale uvedla, že pět mužů a jedna žena jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví! Policisté ale dosud nikoho neobvinili. Zatím podle nich nic nenasvědčuje tomu, že by krvavý konflikt byl rasově motivovaný, a to i přesto, že očití svědci uvádějí, že padlo hned několik sprostých a rasistických nadávek a to také z úst Romky, která nejprve zaútočila na ženu.

Vyšetřovatelé podle policie nyní čekají na lékařskou zprávu! Nevylučují tak, že  na základě rozsahu mladíkových zranění rozšíří trestní kvalifikaci i na ublížení na zdraví.

Konflikt v Dubí tak podle mnohých svědků události opět ukázal na problematiku dvojího metru ze strany policie i romských aktivistů! „Kdyby to bylo naopak a skupina Čechů zmlátila Roma, hned by to byl rasově motivovaný čin! Aktivisté z Romea.cz by protestovali na vládní úrovni a požadovali by co nejpřísnější potrestání viníků, kteří by hned skončili ve vězení! Policie chce mít od cikánů klid! proto celou věc vyšetřuje jen jako výtržnictví a brutální útočníci jsou na svobodě,“ říká jeden ze svědků incidentu.

Tisíce čtenářů pak projevovalo celý den úctu, obdiv a podporu mladému muži z Dubí, který po řádění Romů skončil v nemocnici. Na adresu brutálních útočníků se vznesla zasloužená kritika, hlavně proto, že skupina útočila proti jednomu muži. Jeden z přihlížejících se o svém svědectví následně svěřil na sociální síti popisoval, že voda v bazénku se náhle zbarvila krví!  Teprve pak se do incidentu zapojil plavčík a muži z nedalekého stánku a návštěvníci. To již ale na místo přijížděla první policejní vozidla strážníků a policistů.

Redakce agentury JV PRESS dnes vyslechla i svědectví plavčíka z koupaliště v Dubí, který poskytl redakci exkluzivní rozhovor. Ten naleznete v následující videoreportáži…

Zpověď plavčíka, který byl u krvavého incidentu na plovárně v Dubí

Případ i nadále sledujeme a budeme ho aktualizovat hned jak budou k dispozici další nové informace.

Autor: Honza Vraný

 

 

 

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář