Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Policisté v Praze poskytovali první pomoc u vážné dopravní nehody! Zachránili lidský život

PRAHA – Před půl druhou v noci se stala na ulici 5. května v Praze 4 vážná dopravní nehoda. Mezi prvními byli na místě policisté z pohotovostní motorizované jednotky a z cizinecké policie, kteří museli nejprve zaklíněného muže dostat ven z vozu, aby mu mohli začít poskytovat první pomoc.

Policisté dorazili během čtyř minut. Nejprve museli zaklíněného muže dostat ven z vozu, aby mu mohli začít poskytovat první pomoc. Jelikož byl muž v bezvědomí a nedýchal, tak k jeho záchraně použili defibrilátor a postupovali podle jeho instrukcí. Zraněnému několik minut ve spolupráci s hasiči masírovali srdce a za pomoci ambuvaku zajistili umělé dýchání. Při resuscitaci se muže podařilo přivést zpátky k životu a následně si ho do své péče převzali záchranáři.

https://www.youtube.com/watch?v=L4opi0W_VtQ&feature=youtu.be

Ve vozidle cestovaly při dopravní nehodě tři osoby a všechny utrpěly zranění, se kterými si je převzali pražští záchranáři. Muž, který vozidlo řídil, se ještě na místě podrobil dechové zkoušce i testu na drogy, kdy oba výsledky byly negativní.

Proč k dopravní nehodě došlo, budou nyní vyšetřovat kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Autor: por. Bc. Jan Daněk 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Policisté v Praze poskytovali první pomoc u vážné dopravní nehody! Zachránili lidský život

Napsat komentář