Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Na sociální síti vzniká nová stránka věnovaná historii Strupčic, kterou založil mladý milovník historie David Mareš

STRUPČICE – Na sociální síti vznikla nová stránka věnovaná historii obce Strupčice a spádových obcí: Strupčice/Trupschitz a okolí v časech minulých. Stránku založil mladý nadšenec především vojenské historie David Mareš.

„Již delší dobu jsem se zaobíral myšlenkou založit podobnou stránku. Víc než půlku mého života se věnuji historii a jsem vášnivý sběratel. Na začátku mojí sběratelské vášně bylo pouze sbírání vojenských historických předmětů. Jak plynul čas začal jsem sbírat i historické věci, fotky týkající se Strupčicka a zachraňovat je.

Dnešním dnem mám celou řadu informací k naší obci, fotek a předmětů. Moc rád bych se s vámi touto formou o ně podělil, tak aby se dostali věci i na veřejnost a neupadli v absolutní zapomnění, nebo zůstali ve spárech jednotlivců. Jsem toho názoru, že na historii by se nemělo zapomínat, proto to dělám,“ dodává autor projektu David Mareš.

Autor: redakce
Zdroj: David Mareš

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “NAPSALI JSTE NÁM: Na sociální síti vzniká nová stránka věnovaná historii Strupčic, kterou založil mladý milovník historie David Mareš

Napsat komentář