Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

JUSTICE: Řidič v opilosti v Razicích na Teplicku zabil dítě a další dva lidi těžce zranil! Ze šesti let si odseděl pouze dva roky a měsíc! Už je zase na svobodě

RAZICE NA TEPLICKU – Pouze dva roky a jeden měsíc z celkem šesti vyměřených let, si odseděl dnes sedmadvacetiletý Matěj Š., a to za tragickou nehodu v Razicích na Teplicku, kterou způsobil v opilosti! 

Došlo k ní v červenci 2016 a zemřel při ní sedmiletý chlapec a těžce byl zraněn jeho o dva roky straší bratr a jejich babička. Viník nehody, kterému policisté naměřili přes dvě promile alkoholu, vyfasoval u soudu šest let natvrdo! Na svobodu se dostal tento týden po podmíněném propuštění.

Po uplynutí třetiny trestu si Matěj Š. totiž podal žádost o podmíněné propuštění a soud mu nakonec vyhověl. Za mřížemi přitom měl strávit kvůli usmrcení z nedbalosti, těžkému ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky dlouhých šest let. Hrozilo mu dokonce až desetileté vězení.

Při průjezdu pravotočivou zatáčkou před dvěma lety silně opilý Matěj Š. nezvládl řízení, a ve vypůjčeném voze, ve kterém vezl i dva kamarády, narazil nejprve do domu a posléze auto vlétlo do stojícího osobního automobilu Fordu Mondeo. Ten byl nárazem odhozen na další zaparkované auto, u jehož dveří stáli tři lidé. Ti byli nárazem přimáčknuti mezi auty.  Šlo o starší ženu a dvě děti.

Při tragické nehodě v Razicích tak tehdy utrpěla závažná zranění babička a dva školáci. Všichni tři byli následně s velmi vážným zraněním transportováni do ústecké Masarykovy nemocnice na traumatologické oddělení. Bohužel jedno z dětí svému závažnému zranění při převozu v sanitce podlehlo. Na místě tehdy zasahoval také vrtulník letecké záchranky. Jeho lékař i osádka poté zachraňovali v sanitě jedno z dětí. Potvrdil to mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník s tím, že na místě tragédie tak zasahovaly čtyři sanitky.

Následně po nehodě skončila v nemocnici i matka dětí, která byla převezena sanitkou spolu s miminkem. To sedělo v jednom z aut v autosedačce. Policisté poté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti, těžkému ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Již při soudním přelíčení požadoval řidič nižší trest. Soud mu tehdy nevyhověl a poslal ho na šest let do vězení.

Řidič – vrah je tak na svobodě. V opilosti usmrtil malé dítě a další dva lidi vážně zranil! Za to všechno si odseděl pouze dva roky a jeden měsíc! Je to málo nebo hodně – za jeden zmařený lidský život teprve sedmiletého chlapce a vážné zranění dvou lidí!?

Autor: Honza Vraný

 

 

 

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář