Pardubický Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Čtvrtý ročník Superligy malého fotbalu zahájí Most v Pardubicích

MOST/PARDUBICE – Již tradiční celostátní soutěž v malém fotbale Superliga malého fotbalu stojí na startu své čtvrté sezóny. Její nedílnou součástí je od samého počátku i Most, který se v dosavadních třech ročnících prezentoval střídavými výkony. Zatímco v úvodním ročníku skončil těsně na druhém místě, ve dvou následujících obsadil v osmičlenné soutěži vždy šestou pozici.

Tento ročník přináší oproti těm předchozím jednu zásadní novinku a to tu, že ligový peloton bude oproti loňskému roku rozšířen o nováčka Plzeň.

Mostecké barvy vstoupí do ročníku 2018 / 2019 toto pondělí zápasem na půdě Pardubic. Ty si prošly oproti Mostu poněkud rozdílným vývojem. Z původního ligového otloukánka se postupně vypracovaly v jeden z nejlepších týmů ligy a loňskou sezónu již dokončily na konečné druhé pozici. Most tak pro úvodní zápas jistě nedostal lehkého soupeře, ale přesto chce hned od prvního zápasu začít bodovat.

Body na hřišti Východočechů by měla vybojovat tato nominovaná sestava – Bíro Ondřej „C“ – brankář, Boček Martin „A“, Černý Jakub, Dolejška Matěj, Fišer Antonín, Haviar David, Kasal Daniel, Macko David, Onuščák Dominik a Šebek Rostislav.

Jedná se tak o samé hráče, kteří již mají se superligovými utkáními bohaté zkušenosti a právě o ty se budou chtít mostečtí v Pardubicích opírat. Poměrně ofenzivně laděnou sestavu bude zezadu zajišťovat čerstvý mistr Evropy Ondřej Bíro.

O vyjádření k nominaci a nadcházející sezóně jsme poprosili Vojtěch Bendu, který bude i v letošním ročníku mosteckým lodivodem.

Máme za sebou dva ročníky, které pro nás nekončily zrovna lichotivě. Sice je pravdou, že šesté místo z druhé sezóny a šesté místo z loňska nelze klást úplně naroveň, protože loni šlo o nesmírně vyrovnaný ročník s minimálními bodovými rozdíly, ale na druhou stranu šesté místo je pořád šesté místo. Tento rok si i vzhledem ke kvalitě hráčů, kteří se v Mostecké lize malé kopané pohybují, musíme klást vyšší cíle. Minimálně horní polovina tabulky by měl být pro Most jasným úkolem“ definoval Benda jasné cíle pro letošní sezónu.

Pokud jde o sestavu vyrážející do Pardubic, je tentokrát složena především z útočných typů. Přesto věřím, že jsou kluci dostatečně zkušení na to, aby dokázali zodpovědně zahrát i směrem do obrany. Prostě zvolíme klasický přístup, že dáme více gólů, než jich dostaneme“ zakončil s úsměvem Benda.

V pondělí 3.9.2018 v 20:00 hodin tedy Most vstoupí do své čtvrté sezóny a nezbývá, než mu popřát hodně štěstí.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář