Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Po skončení prázdnin se opět rozběhla Seniorliga Most

MOST – Hřiště 11. ZŠ Most bylo tuto sobotu svědkem dalších tří zápasů premiérového ročníku Seniorligy Most. Tato soutěž pro hráče malého fotbalu starší 40 let pokračovala svým již osmým kolem.

V prvním utkání dne se proti sobě postavili hráči SG Horní Jiřetín a Old Bridge. A byl to Horní Jiřetín, kdo si po těsné výhře 4:3 odnesl ze hřiště všechny body. Kuriózně k vítězství dokráčel bez jediné asistence, když vždy pouze pohotově potrestal nějakou chybu poražených. Dvakrát takto skóroval Petr Lenc a dvakrát Jiří Sapoušek. Za poražené si po dvou kanadských bodech připsali Vladimír Michálek (1+1) a Jiří Rain (0+2). Gólman vítězů, Petr Zálešák, se se třemi obdrženými brankami stal gólmanem tohoto kola.

Následovalo utkání mezi Baníkem Grammer Souš a Mosteckými pumpičkami a míchačkami. Hráči Pumpiček určitě do utkání vstupovali jako favorité, ale Baník jim byl velmi vyrovnaným soupeřem a nakonec podlehl pouze 5:7 po poločase 2:3. V týmu vítězů se nejvíce prosazovali Jan Hurčík, Ondřej Kobylák a Pavel Loukota (všichni 2+0) a dále David Rainet (0+2). V týmu poražených pak řádil Rostislav Broum (2+2) doplňovaný zejména Petrem Bernhardem (0+2).

Kolo bylo završeno zápasem mezi týmy Jatka Matějka a FC Záchytka. Záchytka, doposud vedoucí tým soutěže, potvrdila úlohu favorita a zároveň naplno využila toho, že Jatka se sešla bez možnosti střídání. Za tento fakt Jatka zaplatila zejména v druhé půli, když již fyzicky nestíhala a nakonec podlehla celkově 3:11 po poločase 0:4. Ofenzivu vítězů táhl hlavně Jan Ladomerský (2+3), který se stal bodujícím kola. Toho podporovali především Zdeněk Hubač (2+2), Michal Stoklas (3+0), střelec jediného hattricku sobotního programu, či Tomáš Veselovský (1+2). Všechny tři góly poražených tentokrát nesly podpis Aleše Janečka (1+2) doplňovaného Davidem Ferencem (2+0).

Po osmém kole ligy je v čele tým FC Záchytka se sedmnácti body. Za ní je SG Horní Jiřetín se šestnácti a dvojice Mostecké pumpičky a míchačky a Old Bridge srovnaná na bodech čtrnácti.

Nejproduktivnějšími hráči ligy jsou aktuálně Petr Hrach z Old Bridge (10+3) a Marek Šíma z FC Záchytka (7+6). Za těmito třináctibodovými fotbalisty následuje trojice dvanáctibodových – Michal Stoklas z FC Záchytka (9+3), Ladislav Brejchal z SG Horní Jiřetín (8+4) a Martin Johanis z Mosteckých pumpiček a míchaček (7+5).

Petr Hrach vládne s deseti zásahy i nejlepším střelcům ligy. Za ním je s devíti góly Michal Stoklas a na osmi gólech srovnaná trojice Ladislav Brejchal, Petr Lenc z SG Horní Jiřetín a Pavel Loukota z Mosteckých pumpiček a míchaček.

Nejlepším režisérem gólových akcí v Seniorlize je Jiří Rain z Old Bridge (8 asistencí) před trojicí Marek Šíma, Jan Ladomerský z FC Záchytka a Jiří Sapoušek z SG Horní Jiřetín (všichni šest asistencí).

Další kolo má Seniorliga na pořadu v neděli 23. září a příznivci mosteckého malého fotbalu jsou k jeho sledování srdečně zváni.

Více informací na www.fotbalmost.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZE SPORTU: Po skončení prázdnin se opět rozběhla Seniorliga Most

Napsat komentář