Krimi Plzeňský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Při požáru ubytovny v Plzni se zranili také dva hasiči a škoda přesahuje 40 milionů korun

PLZEŇ – Od osmi hodin ráno zasahovalo 12 jednotek požární ochrany u požáru ubytovny v Plzni na Karlově. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Záchranáři odvezli do nemocničních zařízení celkem 10 zraněných lidí.

Dále v průběhu zásahu byli ošetřeni i dva zasahující hasiči. Jeden byl odvezen na internu Fakultní nemocnice Lochotín, druhý po ošetření na místě pokračoval v práci. Zasažená budova měla rozměry 100 x 13m a sídlilo zde kromě ubytovny i několik soukromých firem.

Požár zcela zničil celé první poschodí, kde se nacházela ubytovna. Dále požár zasáhl i několik automobilů, které byly jak uvnitř, tak vně budovy. Hasiči dostali oheň pod kontrolu cca po 2,5 hodinách. Hasební práce probíhaly i odpoledne, poté došlo k redukci sil a prostředků.

Přes noc na místě zůstanou dvě jednotky. Ve středu ráno se na místo dostaví vyšetřovatelé. Hasiči kromě standardní požární techniky přistavili na místo i evakuační autobus, kterým odváželi klienty ubytovny do náhradnímu ubytování. Spolumajitel objektu předběžně vyčíslil škodu na 40 milionů korun. Příčina požáru se stále vyšetřuje.

Zdroj: HZS Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář