Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Kvůli vichřici stojí železniční doprava! Vlaky najely do popadaných stromů a větví na trati

ČESKÁ REPUBLIKA – S komplikacemi se během nedělního večera kvůli silné vichřici potýká především železniční doprava. V desítce případů najely vlaky do popadaných stromů a větví na trať, České dráhy od 18.00 hodiny evidují téměř tři desítky tratí, na kterých museli přerušit nebo částečně omezit provoz.

„K poslednímu takovému masívnímu omezení dopravy došlo naposledy koncem října loňského roku,“ vzpomněl Filip Vlček, šéfredaktor Informačního portálu Vlčoun.cz, který mapuje situaci ve veřejné dopravě i nyní.

Patrně největší škody budou České dráhy sčítat na vlakové soupravě u Dřísů na trati z Ústí nad Labem do Kolína, která byla rozsáhle poškozena celá. „Celou vlakovou soupravu poškodily popadané větve či strom v průjezdném profilu tratě. Podrobnosti v tuto chvíli nejsou k dispozici stejně, jako údaje o vzniklé škodě,“ potvrdil tiskový mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský.

Autor: Filip Vlček
Informační portál o dopravě Vlčoun.cz

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář