Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Rvačka dvou osob vyústila v napadení pražského strážníka

PRAHA – Při řešení přestupků před barem se hlídka strážníků stala svědky rvačky dvou osob. Jeden člen hlídky se snažil incident řešit, útočník ho ale okamžitě udeřil pěstí do obličeje a způsobil mu krvácivé zranění. Strážník ho přesto za pomoci hmatů, chvatů a následně pout zpacifikoval. Dvacetiletý agresor cizí státní příslušnosti byl navíc pod vlivem alkoholu. Zraněného strážníka ošetřili v jedné z pražských nemocnic.

Hlídka strážníků z Prahy 13 řešila v Makovského ulici krátce před půlnocí rušení nočního klidu a znečišťování veřejného prostranství. Vtom z baru vyběhli dva muži a začali se před hlídkou prát.

Jeden z mužů upadl na zem a druhý do něj začal surově kopat. Jeden ze strážníků okamžitě vyběhl incident řešit. Po výzvě, aby zanechal svého jednání se útočník se otočil a úderem pěsti zranil strážníka v obličeji.

Strážník ho přesto pohotově za pomoci hmatů, chvatů a následně i pout zpacifikoval. U dvacetiletého agresivního cizince byla provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,84 promile.

Muž byl následně předveden na místní oddělení Policie ČR k dalšímu opatření. Zraněný strážník byl převezen do nemocnice na ošetření.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář