Jihomoravský Krimi Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Maskované lupiče z Rakouska dopadli policisté společně s rakouskými kolegy krátce po činu na Znojemsku

ZNOJEMSKO – Maskovaní lupiči přijeli na motocyklu po čtvrté hodině ranní k benzinové čerpací stanici u obce Hevlín. Došlo k tomu první listopadové pondělí. Dva muži tehdy vešli do prodejny a požadovali vydání finanční hotovosti. Jeden měl na hlavě helmu pro motocyklisty a druhý masku lidské lebky.

Motorkář se oháněl kovovým teleskopickým obuškem a jeho komplic si přinesl sportovní tašku. Přepadený prodavač se nezalekl a začal se ohánět koštětem. Pachatel s obuškem trval na vydání peněz a druhý zatím začal plnit tašku kartony cigaret. Když měl tašku plnou, dal se na útěk. Následoval ho i motorkář, jenž se vydání peněz nedočkal a utekl s prázdnou.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=6Qm6rxDaItc

Venku se mu nepodařilo motorku nastartovat, takže ji odtlačil, ale opodál i s obuškem odhodil. Neznámí muži utekli směrem do Rakouska. Z toho důvodu začalo pátrání po horké stopě nejen v našem regionu, ale o spolupráci jsme požádali i rakouské kolegy.

Na základě zjištěných informací a zajištěných stop se nám společně podařilo oba muže vypátrat. Znojemští kriminalisté předávali k prověření v Rakousku stěžejní informace a právě díky této skvělé mezinárodní spolupráci byli oba muži v Rakousku zadrženi a oba tam také skončili ve vazbě.

Jedná se o mladíky ve věku dvacet a dvacet jedna let s trvalým bydlištěm v sousedním Rakousku. Ke všemu se přiznali a odcizené cigarety i masku vydali. Trestnímu stíhání budou na základě rozhodnutí státního zástupce čelit ve své zemi.

Autor: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Maskované lupiče z Rakouska dopadli policisté společně s rakouskými kolegy krátce po činu na Znojemsku

Napsat komentář