Cestování Doprava Krimi Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Řidička nepřiměřeně zareagovala na přebíhající divoké prase na Plzeňsku

BABYLON – Dne 25. listopadu 2018 v 20:20 hodin došlo na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Babylon a Folmava k dopravní nehodě.Řidička strhla řízení a nabourala do protijedoucího vozidla. Ke střetu s divočákem také došlo, když se mu snažila vyhnout.

 Devatenáctiletá řidička osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat jedoucí od Babylonu na Folmavu podle svého vyjádření nepřiměřeně zareagovala na zvěř, kterou viděla přebíhat přes silnici. Začala brzdit, strhla řízení vlevo, dostala se do protisměru, kde se střetla s protijedoucím osobním automobilem tovární značky Opel Astra čtyřicetiletého řidiče. Došlo i ke střetu s divokým prasetem, kterému se snažila vyhnout. Poté havarovala s vozidlem v silničním příkopu.

 Při dopravní nehodě byl zraněn řidič vozidla Opel. Muž byl převezen na státní hranici, kde si ho převzali do péče pracovníci německé zdravotnické služby. Dále byl zraněn spolujezdec z vozidla Volkswagen, ten byl převezen do domažlické nemocnice. Na vozidle Volkswagen byla škoda vyčíslena na 25 tisíc korun, rovněž tak na vozidle Opel. Oba účastníci dopravní nehody se podrobili dechovým zkouškám, které byly provedeny s výsledky negativními. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Autor : por. Mgr. Dagmar Brožová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

2 Replies to “Řidička nepřiměřeně zareagovala na přebíhající divoké prase na Plzeňsku

Napsat komentář