Finance Karlovarský Liberecký Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Energetici neváhali a tradičně nakupovali dárky pro své nejbližší a přátele na vánočních trzích chráněných dílen z různých koutů severních Čech

SEVERNÍ ČECHY  –  Také během letošního adventního času proběhly v každé elektrárenské lokalitě Skupiny ČEZ na severu Čech, dále v Teplárně Trmice a děčínském sídle ČEZ Distribuce tradiční vánoční trhy. Energetici si tentokráte mohli vybrat vánoční dárky či jen tak drobnou koupí podpořit dobrou věc a klienty pěti chráněných dílen. V jejich stáncích byly ve vstupních vestibulech nebo před vstupem do závodních jídelen k mání rozmanité výrobky nejen s vánoční tematikou, včetně různých druhů nakládaného hermelínu, špekáčkových utopenců či smažených brambůrků. Celkem si dílny přišly na42 693 koruny.

Výrobky chráněných dílen jsou mezi zaměstnanci Skupiny ČEZ oblíbené řadu let. Nejen svými dárky pod stromeček, ale i jako možnost finančně přispět na dobrou věc. Proto se i letos objevily stánky v elektrárnách Ledvice, Počerady, Tušimice a samozřejmě i v prunéřovské „jedničce“ a „dvojce“. Nechyběly ani v Teplárně Trmice a děčínském sídle ČEZ Distribuce. Vánoční ozdoby, keramika, šité hračky pro nejmenší, magnetky a další třeba pro domácnost užitečné předměty, byly tradičně velikým lákadlem. Stejně tak i na různé způsoby nakládaný hermelín či tradiční brambůrky různých chutí.

Vánoční trhy odstartovaly stejně jako v předchozích dvou letech na severu Čech v Elektrárně Ledvice, kde energetici utratili celkem 5 307 korun. Následovaly Elektrárna Tušimice a Teplárna Trmice, díky nimž přibylo do pomyslného dobročinného balíčku dalších 5 606 korun. Zaměstnanci z Elektráren Prunéřov pak dohromady přidaly 10 062 koruny a Počeradští, jak z uhelné elektrárny, tak i paroplynového cyklu podpořili dobrou věc 7 821 korunou. Samostatnou kapitolou byly Vánoční trhy v děčínském sídle ČEZ Distribuce, kde tradiční chráněné díly Tulipan Liberec a Fokus Labe z Ústí nad Labem odjely s celkovou tržbou 13 897 korun. Pro druhou z nich s 9 400 korunami to byl přitom absolutní rekord z podobných dobročinných akcí. Rozumí se, že zástupci obou chráněných dílen projevili hned na místě zájem o účast na případných Velikonočních trzích a samozřejmě i těch vánočních v roce 2019.

Vánoční trhy chráněných dílen proběhly v 18 lokalitách Skupiny ČEZ po celé České republice. Celkem v nich nabízelo své výrobky 40 chráněných dílen. Jak již bylo výše uvedeno, energetici na severu Čech přispěli na dobrou věc (zároveň tak doma potěší někoho blízkého pěkným vánočním dárkem) částkou 42 693 koruny. V rámci všech lokalit Skupiny ČEZ si ovšem chráněné díly přišly na bezmála půl milionu, respektive na celkových 548 162 koruny, což je o bezmála 83 000 korun více než vloni.

Autor: Ota Schnepp
mluvčí Skupiny ČEZ pro severní a střední Čechy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Energetici neváhali a tradičně nakupovali dárky pro své nejbližší a přátele na vánočních trzích chráněných dílen z různých koutů severních Čech

Napsat komentář