Krimi Moravskoslezský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Muž na Novojičínsku utrpěl při požáru rozsáhlé popáleniny

NOVOJIČÍNSKO – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly v sobotu 19. ledna večer u vážně zraněného muže na Novojičínsku.

. K zásahu ve Fulneku byli záchranáři voláni před jednadvacátou hodinou. Na pomoc vyjely pozemní posádky ze stanovišť ve Fulneku a Odrách, k nočnímu letu byl vyslán i vrtulník LZS z Ostravy.

Jednašedesátiletý muž utrpěl vážné zranění při požáru obytné buňky, v níž se nacházel. V době příjezdu posádek ZZS byl při vědomí, avšak v ohrožení života. Zasahující lékař u něj zjistil rozsáhlé popáleniny II. a III. stupně, a to na přibližně šedesáti procentech tělního povrchu.

Pacienta bylo nutno uvést do umělého spánku, záchranáři zajistili vstup do kostní dřeně a zahájili podávání léků. Záchranáři zajistili jeho dýchací cesty a připojili muže na přístrojem řízenou ventilaci. Po prvotním ošetření popálených ploch a dalších úkonech v rámci přednemocniční neodkladné péče, byl pacient naložen na palubu vrtulníku a letečtí záchranáři jej transportovali do popáleninového centra ostravské Fakultní nemocnice.

Zdroj : ZZS Moravskoslezského kraje

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář