Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DOBRÁ PRÁCE: Muži, který chtěl na Jablonecku ukončit svůj život skokem z mostu, policisté jeho úmysl rozmluvili

JABLONECKO – Policisté na Obvodním oddělení v Rychnově u Jablonce nad Nisou přijali oznámení od občana, který uvedl, že na železničním mostě v Rychnově u Jablonce nad Nisou již přibližně dvacet minut stoji nějaký muž a domnívá se, že má v úmyslu z tohoto viaduktu skočit.

Rychnovští policisté nprap. David Binder a prap. Radek Šikola ihned vyjeli na místo a cestou ještě na pomoc přivolali městského strážníka. Muž stál na vnější straně zábradlí, zprvu nechtěl, aby se k němu přibližovali a mluvili s ním. Policisté i strážník využili toho, že muže i jeho situaci znali a jeho úmysl spáchat sebevraždu mu nakonec rozmluvili. Profesionálním i osobním přístupem se jim v pondělí podařilo zachránit lidský život.

Jeden policista společně s tímto strážníkem šli přímo na uvedený most a druhý policista  o skutečnosti, která na železniční trati odehrává, ještě neprodleně vyrozuměl výpravčího na vlakovém nádraží v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Strážník s policistou na základě své místní osobní znalosti ihned poznali 36letého muže z Jablonce nad Nisou – Kokonína. Ten byl na vnější straně zábradlí, kterého se rukama držel. Policistovi a strážníkovi sdělil, ať k němu nechodí, nemluví na něj nebo skočí…. Nicméně jelikož policista tohoto muže znal velmi dlouho, snažil se s ním komunikovat. Ten mu dále uvedl, že ho již nebaví život, že přišel o práci, že jsou všichni na něj zlí a hodlá tedy spáchat sebevraždu skokem z viaduktu. Na to policista začal muže se sebevražedným úmyslem přesvědčovat o tom, že sebevraždou nic nevyřeší a tento čin se mu snažil rozmluvit, což se mu povedlo a muž nakonec sám přelezl zábradlí zpět do kolejiště. Policisté ho následně převezli na svoji služebnu a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Během cesty muž i nadále tvrdil policistům, že sebevraždu stejně spáchá. Přivolaní záchranáři ho nakonec převezli na vyšetření do liberecké nemocnice.

Je dobře, že se strážcům zákona podařilo v pondělí muže, který byl v tu chvíli zřejmě v tíživě životní situaci a měl v úmyslu spáchat sebevraždu, mu tento čin rozmluvit. Podle výše uvedeného občana, který na muže na mostě policisty upozornil, bylo zřejmé, že měl v úmyslu skokem z mostu ukončit život. Policistům i městskému strážníkovi se tak zcela jistě svým přístupem podařilo zachránit lidský život.

 

Autor: nprap. Dagmar Sochorová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “DOBRÁ PRÁCE: Muži, který chtěl na Jablonecku ukončit svůj život skokem z mostu, policisté jeho úmysl rozmluvili

Napsat komentář