Cestování Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Složky IZS Sport Středočeský Turistika Ústecký Vysočina Z domova Zlínský Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Mostecký kriminalistický technik i letos pořádá sportovní cykloakci OKOLO ČR PRO DOBROU VĚC

MOST – OKOLO ČR PRO DOBROU VĚC 2019, tak se jmenuje finanční sbírka na podporu Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni při MV ČR, kterou stejně jako v loňském roce, tak i letos pořádá občan, ale i řadový příslušník Policie ČR  nprap. David Franěk, kriminalistický technik OKT Most, Územního odboru Most Policie ČR.

Tato nadace v rámci svých možností pomáhá pozůstalým po příslušnících PČR a HZS, kteří zahynuli při výkonu svého povolání.

Pojetí akce se od loňského  roku nezměnilo, jedná se o motocyklovou štafetovou vyjížďku s názvem OKOLO ČR PRO DOBROU VĚC 2019, kdy smyslem je minimálně ve dvoučlenných „hlídkách“ objet mezi 35ti příhraničními okresy (Územními odbory) naší republiku, a to přímo od jedné budovy ÚO k druhé s tím, že jako štafetový kolík slouží kasička, do které postupně každý z účastníků (policistů a tento ročník i hasičů) přispěje částkou nejméně 200,- Kč. Vybraná částka se pak transparentně poukáže na účet výše uvedené nadace.

Celá trasa je dlouhá více než 1500 kmzačíná 19.6. 2019 v 07.00 hod. před budovou PČR ÚO Most, ul. Řezáče 224. Všichni účastníci jedou ve svém vlastním volnu a na svých soukromých motocyklech.

V minulém roce, při prvním ročníku akce, byl předpokládaný výtěžek odhadován na 12.800,- Kč, přesto se sbírkou vybralo 46.590,- Kč, do kasičky přispěli nejen samotní účastníci jízdy, kterých bylo více než sto, ale i další řadoví policisté a občanští zaměstnanci PČR. Celá akce byla organizována pod záštitou Policejního prezidenta a o jejím konání se objevily zprávy v různých regionálních médiích, ale i v Českém rozhlase, který komentoval on-line první kilometry naší cesty.

Akce má od svého vzniku i svou vlastní facebookovou stránku, viz.:  (http://www.facebook.com/okolocrprodobrouvec/), kde lze najít téměř všechny důležité informace.

Zdroj: nprap. David Franěk

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář