Finance Politika Technika Ústecký Z domova

ZAUJALO NÁS: Na úřad v Bílině se mohou lidé nově objednat, zmizí tak fronty a čekání

BÍLINA – Městský úřad Bílina spustil nový rezervační a vyvolávací systém, díky kterému se lidé budou moci ke konkrétnímu úředníkovi předem objednat nebo on-line zjistí, kolik lidí případně čeká ve frontě. “Lidé se mohou objednat přímo na konkrétní den a hodinu přes rezervační formulář na internetových stránkách města. Vyhledají si dobu, která je volná, a vyplní jednoduchý formulář. Následně jim přijde na e-mail výzva k potvrzení objednávky, aby nedocházelo ke zneužívání rezervací,” vysvětlil vedoucí oddělení IT Miloslav Dvořák.

Rezervační systém je k dispozici na www.bilina.cz, v pravé nabídce dole. Po rozkliknutí si lidé vyberou z požadovaných činností. Nyní je k dispozici objednání na vyřízení občanských průkazů a cestovních dokladů, evidence obyvatel, místní poplatky, řidičské průkazy, evidence motorových vozidel a dovoz vozidel. Po výběru lze určit den a hodinu návštěvy. Pak zájemce vyplní své jméno, e-mail a případně i telefonní číslo a odešle objednávku. Na e-mail následně obdrží výzvu k potvrzení objednávky a také čtyřmístný kód. Ten se zadá do terminálu po příchodu na úřad. “Do kanceláře budou lidé vyzváni v objednanou hodinu, čas se však může mírně lišit, když je v kanceláři předešlý návštěvník, který si vyřizuje své požadavky,” doplnil vedoucí oddělení IT.

Na webových stránkách pod kolonkou Rezervační systém je také k dispozici on-line náhled Monitoring pobočky, kde lidé zjistí, kolik přepážek je v provozu a kolik lidí na ně čeká.

Na jednotlivých pobočkách nyní již funguje také vyvolávací systém. Návštěvník po příchodu na terminálu označí svou pobočku a vyjede mu lístek s pořadovým číslem. Na monitoru poté zjistí, kolik lidí je před ním a na jakou přepážku má jít. Všechny přepážky jsou označeny, že podléhají vyvolávacímu systému, s popisem fungování tohoto systému a v případě nejasností se lidé mohou zeptat ostrahy ve vstupní hale úřadu či přímo pracovnic na jednotlivých přepážkách.

Rezervační a vyvolávací systém byl spuštěn v rámci projektu Elektronické služby města Bíliny, který je financován z Integrovaného regionálního operačního programu. Služby v rámci projektu se budou i dále rozšiřovat, například elektronickým docházkovým systémem ve školských zařízeních. O těchto službách budeme dále informovat.

Autor: Pavlína Nevrlá

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář