Auto-Moto Jihočeský Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Řidičům v nouzi v mrazech pomáhají strážníci v Týnu nad Vltavou pomocí boosteru pro nastartování aut

TÝN NAD VLTAVOU – Městská policie Týn nad Vltavou na Českobudějovicku se dlouhodobě snaží o službu spoluobčanům, a pokud strážníci mohou, rádi pomohou. Nezřídka se v zimních obdobích stává, že se na nás lidé obrací s žádostí o pomoc při startování vozidla nebo strážníci tuto pomoc sami nabídnou.

Startování lidově „přes kabely“ však není vždy zcela možné nebo je krajně obtížné, kvůli pozici zaparkovaného vozidla nebo případnému umístění služebního vozidla.

Z tohoto důvodu bylo do výstroje strážníků zařazeno další zařízení, jež bude, pevně doufáme, sloužit při výše popsaných nemilých okolnostech právě veřejnosti. Jedná se o startovací zařízení Booster P3 Evo max.

V případě, že necháte zapnutá světla, doběhne vás mrazivé počasí či jiné okolnosti, které vás připraví o „šťávu“ v baterii, nebojte se strážníky zkontaktovat na bezplatné lince 800 152 252, pokud nebudou zrovna na závažnějším výjezdu, rozhodně přijedou ku pomoci.

„V závěru vás žádáme o sdílení, ať se tato informace dostane k co nejvíce lidem,“ dodávají strážníci.

PRVNÍ POUŽITÍ STARTOVACÍHO BOOSTERU:

Poprvé hlídka MP využila přístroj 25. 1. 2019, kdy se se na strážníky MP Týn nad Vltavou obrátil s prosbou o pomoc jeden z místních řidičů, který nemohl nastartovat své vozidlo. Strážníci vozidlo „nahodili“ během okamžiku a bylo po problému. Tímto si svou premiéru odbyl i již prezentovaný startovací booster. 

Zdroj: Městská policie Týn nad Vltavou 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář