Krimi Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Muž z Klatovska pěstoval konopí

KLATOVSKO – Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře z oddělení obecné kriminality čtyřiatřicetiletý muž z Nýrska. Muž byl obviněn ze spáchání zločinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Muž si v loňském roce vypěstoval několik rostlin a v první polovině měsíce října pro vlastní potřebu přechovával část rostlin konopí, které zavěsil  v kůlně za účelem usušení. Nadzemní části rostlin konopí rozdělil do dvanácti svazků. Rostliny byly podrobeny znaleckému zkoumání a bylo zjištěno, že sušina o hmotnosti 1 987,3 gramu obsahuje Delta -9-Tetrahydrokanabinol v množství 11,7 %.

Podle nařízení vlády o seznamech návykových látek je konopí omamná látka a podle Zákona číslo 167/1998 Sb., o návykových látkách, je v Seznamu IV podle Jednotné úmluvy o omamných látkách a obsahuje tetrahydrokanabinol, kdy jde o psychotropní látku zařazenou do Seznamu I. podle Úmluvy o psychotropních látkách.

Podle uvedeného rozboru bylo zjištěno, že muž neoprávněně pro vlastní potřebu přechovával v množství větším než malém omamnou látku konopí a navíc ve značném rozsahu.

Autor : nprpa. Ladmanová Dana

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Muž z Klatovska pěstoval konopí

Napsat komentář