Fitness Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Sport Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

OSOBNÍ TRENÉR – FITNESS: Nejlepší spalovač tuků, který mi „vyseká“ postavu

ČESKO – Jaký spalovač mi „spálí“ tuky? Podobnou otázku jste určitě slyšeli také. V dnešním článku se podíváme na nejlepší a nejúčinnější spalovač tuků, který zaručeně funguje.

Nejprve je vhodné vědět, jakým způsobem funguje v těle spalování tuků. Pro naše potřeby využijeme zjednodušený, laický pohled.

1. Jak se do našeho těla tuky dostanou?
Pouze a jenom nevyváženým kalorickým příjmem nebo-li špatně nastaveným jídelníčkem. Není jiné cesty, jak se tuk do těla dostane, než jídlem.
2. Jak se z těla tuky dostanou?

Pomineme-li drastické a invazivní metody jako je např. liposukce nebo jiné způsoby, které nepovažuji za rozumné, je možná pouze jedna jediná cesta, a to spálení tuků ve svalech.

Princip spalování tuků je tedy takový, že sval vykonává nějakou práci – není podstatné, zda jdete, cvičíte nebo fyzicky pracujete. Sval potřebuje pro svou práci energii. Při vhodně nastaveném jídelníčku, dochází k uvolnění tukové buňky, která krví doputuje do svalu a tam se spálí na energii, která je potřebná pro svalovou práci. Jiná cesta NEEXISTUJE!

Z uvedeného je tedy jasné, že pokud chcete spálit tukové zásoby, je potřeba mít svalový základ, aby se měly tuky kde pálit. Toto bývá mnohdy problém dívek a žen, které se bojí, že osvalením budou vypadat jako chlapi. Mohu vás uklidnit – nikdy nebudete. Ženské tělo není od přírody stavěné na velké množství svalové hmoty. Tedy silovým tréninkem v posilovně získáte určitě množství svalů a v těch spálíte tuk. Věčným kardiem (běh, chůze apod…), můžete zhubnout, ale velmi pravděpodobně nebudete mít tu vytouženou postavu, kterou získáte posilováním.
Žádný běžně prodávaný spalovač tuků nespaluje tuky. Princip „spalovačů tuků“ je ten, že dokáží velmi mírně (studie udávají cca 3%) zvýšit metabolismus, což v praxi znamená, že ve svalu se spálí malinko více tuků.

Výše popsané ovšem funguje pouze v případě, že máte vhodně nastavený jídelníček – v tzv. kalorickém deficitu – tedy, že sníte méně jídla, než potřebujete a pak tělo „sáhne“ do tukových rezerv. V případě, že tělu dodáte dostatek nebo dokonce nadbytek jídla, nemá důvod spalovat tukové zásoby, protože dostane dostatek energie jídlem.

Na závěr si tedy odpovíme na otázku „Jaký je nejlepší a nejúčinnější spalovač tuků?“ Je to pouze a jenom pohyb a správně nastavený jídelníček. Doplněk stravy je vhodný pouze v případě, že máte vše správně, tedy cvičíte a vhodně se stravujete a poté dokážete své úsilí o kousek posunout dál. Pokud si dáte kombinaci knedlíky – gauč a spalovač, zcela jistě žádný tuk nespálíte 😊

Autor: Bc. Zdeněk Drexler
osobní trenér

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář