Krimi Pomáháme Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti

Strážníci v Praze předali záchranářům muže s infekčními chorobami

PRAHA – Služba strážníků někdy obnáší i neviditelné nebezpečí v podobě infekčních chorob u kontrolovaných osob.

 Takový případ zaznamenali strážníci z Prahy 6 při kontrole zanedbaného muže, který kromě svrabu a hepatitidy typu C, měl i tuberkulózu.

Ve středu krátce po jedenácté hodině večer přijali strážníci oznámení, že v areálu obratiště tramvají v Podbabské ulici v Praze 6 se neoprávněně pohybuje muž bez domova. Strážníci po krátké kontrole nalezli silně znečištěného a zanedbaného muže. Přestože muž hlídce tvrdil, že alkohol nepije, byl z něj silně cítit. Hlídka vzhledem k okolnostem a mužovu silnému znečištění postupovala velmi obezřetně s ohledem na nakažlivé choroby. Protože si senior stěžoval na nevolnost, byla na místo přivolána záchranná služba.

 Obezřetné jednání strážníků vzhledem k prevenci infekčních chorob se v tomto případě vyplatilo, záchranáři hlídce sdělili, že muž je pro svou opilost jejich častým klientem a trpí svrabem, hepatitidou typu C a nebezpečnou tuberkulózou. Provedenou zkouškou na alkohol bylo muži naměřeno více než jedno a půl promile. Záchranná služba ho následně transportovala do jedné z pražských nemocnic.

Zdroj : Městská policie hl. m. Prahy

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář