Krimi Liberecký Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Střelec si udělal z kocoura živý terč

ČESKOLIPSKO – V červnu loňského roku se přistěhovali mladí manželé do rodinného domku v Pertolticích pod Ralskem a dá se říci, že ho koupili i s kocourem Pepínem, kterého v něm zanechal předchozí majitel.

Noví obyvatelé domku ho „adoptovali“ a přijali za člena rodiny. Kocour chodíval na procházky po vesnici, ale každou noc spal doma. Dne 4. března se z venku poprvé nevrátil. O tři dny později se pak domů doslova připlazil v zuboženém stavu a zadní nohy táhl za sebou.

Následující den ho manželé odvezli k veterinárnímu lékaři, který ho vyšetřil a zjistil, že má v sobě šest broků , přičemž jeden  uvízl v páteřní míše. Nasadil mu léčbu antibiotiky a kromě jiné medikace mu dával také injekce na otoky. Stav těžce zraněného zvířete se bohužel tento týden prudce zhoršil a dostal se do takového stádia, že pro něj byla východiskem jen eutanasie. Podle lékařem vystavené zprávy mu zranění působila značné utrpení.

Případem se na základě trestního oznámení začali zabývat mimonští policisté, kteří už v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro přečin týrání zvířat. Jejich úkolem je nyní zjistit, kdo si ze zdravého domácího kocoura udělal živý terč,  a také kdo z brokovnice, k jejímuž držení je třeba mít zbrojní průkaz,  střílel ve vesnici. Podle zákona o zbraních a střelivu smí držitel z brokovnice střílet jen na místech, kde je k tomu oprávněn podle zvláštního předpisu. Může ji použít například  myslivec při výkonu práva myslivosti a nebo jiný držitel na střelnici. Ten, kdo ze zbraně střílí kdekoliv ho napadne, se dopouští přestupku, za který mu ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 50 000 korun. To platí i pro střelce ze vzduchovky.

Pokud se policistům podaří vypátrat střelce, který způsobil  kocourovi takové fyzické útrapy, může ho soud poslat až na dva roky do vězení.

Autor : por. Bc. Ivana Baláková

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Střelec si udělal z kocoura živý terč

  1. Pingback: ai nude

Napsat komentář