Auto-Moto Cestování Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Středočeský Technika Tipy na výlet Ústecký Vysočina Z domova Zlínský Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Zveme Vás na Kadaňskou ZAHAJOVAČKU 2019, která se koná již tento víkend a to v sobotu 13. dubna nenechají si ji ujít stovky lidí co obdivují motorky

KADAŇ – Do královského města Kadaň a na jeho Mírové náměstí teď o víkendu zamíří obdivovatelé motorek. Náměstí tak opět zaplní mopedisté, motorkáři, tříkolkáři, čtyřkolkáři, bez rozdílu věku, značky a kubatury svého stroje a to v rámci každoročního zahájení nové moto-sezóny.

Každoroční zahájení nové moto-sezóny v Kadani ZAHAJOVAČKA 2019 pořádá kadaňský moto-spolek a letos je sraz naplánován na sobotu 13. dubna od 8.00 hodin.

Tato každoroční moto-akce, na které bude opět zajištěna i repro-muzika a občerstvení je opět spojená s žehnáním a svěcením od kadaňského faráře Otce Josefa Čermáka. Celou moto-acki bude moderovat a provázet  Petr „Píďan“ Stehlík.

Mediálním partnerem letošní kadaňské moto-akce je redakce agentury JV PRESS a organizátoři akci uspořádali ve spolupráci s Městským úřadem Kadaň, KZK Kadaň, Kadaňské noviny, TV focus a reklamní a grafické studio Blig, s.r.o.

Tento rok 2019 jsme se s Oblastní charitou Kadaň a jejím ředitelem panem Janem Palečkem vzájemně dohodli na tom, že během konání kadaňské moto-akce na Mírovém náměstí v Kadani chceme uspořádat finanční sbírku pro

Radek „Zelí“ Zelinka je sedmadvacetiletý mladý muž v nedávné minulosti hrající

za florbalový ,,A“ tým mužů oddíl  FBC DDM Kati KADAŇ

„Zelího“  příběh  s  velice  nešťastným  koncem.

Tento hráč přijel do Plzně, kde se měl druhý den uskutečnit mistrovský florbalový zápas mezi Kadaní a Plzní již o den dříve a to v pátek 3. listopadu 2018 , protože chtěl se svou přítelkyní a příbuznými z Plzně posedět v jedné z plzeňských restaurací. Při odchodu z restaurace byl v noci ze 3. na 4. listopadu 2018 v Plzni skupinou Ukrajinců napaden a během incidentu i velmi vážně a těžce zraněn. Jeho zdravotní stav po incidentu a útoku jednoho z Ukrajinců (19 let ), který jej pobodal nožem do podpaží a žaludku byl tak vážný, že lékaři v plzeňské fakultní nemocnici bojovali o samotnou záchranu jeho mladého života, která se naštěstí povedla. I přes velké zdravotní komplikace, kdy „Zelí“ přišel o velké množství krve s následným a pro život nebezpečným selháváním jater svůj boj o život naštěstí vyhrál – ovšem bohužel s drastickými následky pro mladého kadaňského sportovce, protože „Zelímu“ musela být lékaři plzeňské fakultní nemocnice amputována část levé dolní končetiny.

Devatenáctiletý ukrajinský útočník, který Radka „Zelího“ Zelinku pobodal, je ve vazbě a byl obviněn ze „zvlášť závažného zločinu vraždy – ve stadiu pokusu„. Útočníkovi hrozí 18 let vězení. Jeho dva další kamarádi a aktéři incidentu obviněni z ničeho nejsou.

Radek „Zelí“ Zelinka se momentálně se svým osudem vypořádává a bojuje ze všech sil, protože je to velký bojovník.

A právě pro „Zelího“ kadaňský moto-spolek FAN – MOTO – KADAŇ uspořádá během své moto-akce na Mírovém náměstí v Kadani dobrovolnou finanční sbírku na kterou může / te přispět svou libovolnou částkou i VY. Za jakoukoliv Vámi darovanou částku do finanční sbírky pro „Zelího“ budeme velice vděčný a moc rádi jak my, tak především Radek „Zelí“ Zelinka.

Výtěžek finanční sbírky pro „Zelího“ bude věnován a odeslán na jeho zotavení a rekonvalescenci a to přímo na jeho transparentní bankovní konto 286632969  /  0300

VŠEM TĚM, KTEŘÍ  PŘISPĚJÍ  NA  SKVĚLOU  VĚC  –  PŘEDEM  MOC  DĚKUJEME.

Jako každým rokem bude opět uzavřené celé Mírové náměstí v Kadani pro jakoukoliv automobilovou dopravu s vyjímkou vozidel IZS ČR, MP Kadaň. 

„Již teď přejeme všem účastníkům moto-akce, kteří do královského města Kadaň přijedou hlavně pevné zdraví, štěstí, suché silnice a ať se ze svých cest vždy ve zdraví a v pořádku vrátí zpět domů,“ uvádějí organizátoři akce. 

Autor: Tomáš Pitterling

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz

One Reply to “TIP REDAKCE: Zveme Vás na Kadaňskou ZAHAJOVAČKU 2019, která se koná již tento víkend a to v sobotu 13. dubna nenechají si ji ujít stovky lidí co obdivují motorky

Napsat komentář