Auto-Moto Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Civilní zaměstnanec hasičů zastavil za použití modrých majáků řidiče, který nebyl v tunelu vidět kvůli dennímu svícení

PRAHA – Kvůli dennímu svícení v tunelu zastavil hasičský civilní zaměstnanec řidiče osobního auta na Pražském okruhu. Auto totiž nebylo v tunelu vidět a proto se rozhodl řidič neoznačeného civilního hasičského auta za použití modrých majáků, hříšníka zastavit. 

Na celý incident, který natočil zastavený řidič, upozornil web Právní ochrana řidičůPodle vyjádření Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR šlo o civilního pracovníka HZS, který pracuje na pozici řidič.

Tento řidič byl řešen ve správním řízení, kdy mu byla udělena pokuta 2 000,- korun na základě porušení §125c/ 1k) zákona 361/2000Sb., čehož se dopustil užitím modrého majáku.

„Je tedy naprosto zřejmé, že nejen my jsme v jeho chováni spatřovali přestupek, ale vše se i potvrdilo u správního řízení. Následně prý všichni řidiči GŘ HZS byli školeni, aby takové chování nenapodobovali,“ stojí v oficiálním vyjádření GŘ HZS ČR.

Muž na videozáznamu se za zastavení následně řidiči omluvil a dodal, že chtěl jen upozornit řidiče, že při denním svícení jeho vozidlo nebylo v tunelu vůbec vidět…

Zdroj: Právní ochrana řidičů

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář