Krimi Nezaradené Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Hasičské jednotky obsadily duchcovský zámek! Fiktivně hořela střecha historické památky

DUCHCOV – Deset hasičských jednotek se dnes sjelo na duchcovské náměstí kvůli rozsáhlému požáru střechy duchcovského zámku. Historická památka nelehla popelem jen díky zásahu hasičů. Naštěstí šlo ale jen o fiktivní požár a hasiči si v rámci cvičení vyzkoušeli zásah likvidace požáru na prvním nádvoří….

Vedle profesionálních hasičů z Duchcova a Teplic, kteří si na pomoc vzali i výškovou techniku na místě „zasahovalo“ i velké množství dobrovolných jednotek hasičů z okolí.

VIDEOREPORTÁŽ Z HASIČSKÉHO CVIČENÍ… 

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Vodu kyvadlově hasiči doplňovali z nedalekého rybníka Barbora, kde měla své doplňující stanoviště z plovoucích čerpadel jednotka hasičů z Košťan. Cílem cvičení i letos bylo prověřit například dojezdový čas hasičů, ale také vyzkoušení hydranty v okolí zámku a možnost kyvadlové a dálkové dopravy vody z okolních rybníků.

A také prověření připravenosti a spolupráce jednotek profesionálních hasičů s jednotkami dobrovolných sborů a jednotkou hasičů podniku. Před zámkem a v okolí rybníka Barbora pak policisté a strážníci po dobu hasičského cvičení usměrňovali dopravu a na místo přijely i osádky záchranářů ZZS.

Hasiči se po ukončení cvičení rovněž seznámili s prostory duchcovského zámku. Jednotky cvičily zásah jak z vnitřku budovy, tak z vnějšku, a to z automobilové plošiny a automobilového žebříku.

DO CVIČENÍ SE ZAPOJILI: HZS Duchcov, HZS Teplice, HZSP SD Doly Bílina, JSDH Duchcov, JSDH Osek, JSDH Dubí, JSDH Hostomice, JSDH Zabrušany, JSDH Košťany, JSDH Hrob, ZZS Teplice a státní policisté z Duchcova a strážníci z Duchcova.

FOTOGALERIE… 

 

Autor: Honza Vraný 
a Jitka Andrlová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Hasičské jednotky obsadily duchcovský zámek! Fiktivně hořela střecha historické památky

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář