Doprava Jihočeský Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Všímavý občan pomohl policistům

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Díky všímavosti jednoho českobudějovického občana dopadli policisté z obvodního oddělení České Budějovice město přímo při činu mladého muže (18 let), který v neděli po sedmé hodině ranní  řádil v ulici Lipenská.

 Po příjezdu na místo policisté zjistili, že pachatel poškodil zde zaparkované vozidlo značky Mercedes-Benz tak, že několikrát kopl do pátých dveří vozu a způsobil tak škodu za 10 000 korun. Dále pak v ulici Pekárenská poškodil vozidlo značky VW Touran, když utrhl levý přední stěrač a zadní stěrač a na levém předním blatníku udělal dva vodorovné vrypy o délce 20 cm. Způsobil tak škodu ve výši nejméně 6 000 korun. Pak se zaměřil ještě na vozidlo značky VW Golf tak, že stěračem, který utrhl u vedlejšího vozu, udeřil do čelního skla, které prasklo. Pak ještě vyvrátil a ohnul zadní stěrač.

Škoda v tomto případě dosáhla výše 20 000 korun. Celkem tak způsobil škodu za minimálně 36 000 korun. Policisté mu v dalším protiprávním jednání zabránili. Dechovou zkouškou jistili, že je muž opilý. Nadýchal více než 2 promile alkoholu. Policisté na případu nadále pracují, mladý vandal je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Autor : por. Ing. Štěpánka Uhlířová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

2 Replies to “Všímavý občan pomohl policistům

Napsat komentář