HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Sport Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

GRATULUJEME : Češi mají nejlepší hasiče na světě a to doslova

ČESKO – Naprostý sen se stal skutečností. Češi mají nejlepší hasiče na světě a to doslova.

Celé dvě medailové sady putují do České republiky. Na závodech světového formátu naši ve věkové kategorii do 30 let obsadili první (Michal Brousil HZS JČK), druhé (Jan Haderka HZS ZLK), třetí místo (Pavel Kouřík HZS PLK), když jako jediní tři závodníci celého startovního pole dokázali výsledný čas stlačit pod 4 minuty. Michal Brousil potvrdil v tomto roce svoji neporazitelnost a Jan Haderka získal stříbro i když neměl svoji výstroj, která stále putuje ve ztraceném zavazadle po letištích v Číně. Dopolední představení bylo pro naší výpravu neuvěřitelné, ale Češi neřekli poslední slovo.

Odpoledne startovala kategorie nad 40 let a nad 45 let. Zkušení borci posíleni úspěchem z dopoledne se nenechali zastínit a hozenou rukavici zvedl David Kubiš (JČK) 1. místem a následoval ho Michal Přecechtěl 3. místem v kategorii nad 40 let, když se mezi naše vklínil závodník z Hongkongu. Skvělý úspěch celého týmu zakončil Daniel Kouřil (HZS SŽDC) stříbrnou medailí ve věkové kategorii nad 45 let a bronz obsadil další Čech Josef Kroupa (HZS ÚLK).

Zítra je  čeká týmová soutěž – budeme jim držet palce.

Zdroj : Hasičský záchranný sbor ČR

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář