Cestování Doprava HZS Královehradecký Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Chvilka nepozornosti byla příčinou střetu v křižovatce

KRÁLOVÉHRADECKO – Dne 27. srpna 2019 vyjížděla hlídka dopravních policistů v půl deváté večer do Lhoty pod Libčany, kde na silnici II. třídy ve směru jízdy Lhota pod Libčany-Roudnice došlo k dopravní nehodě.

 Čtyřiadvacetiletá řidička osobního vozidla zn. FIAT PUNTO zřejmě přehlédla dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a střetla se v křižovatce s vozidlem jedoucím po hlavní komunikaci. Vlivem nárazu bylo vozidlo odhozeno do silničního příkopu.

Řidička byla převezena do Fakultní nemocnice Hradec Králové k preventivnímu vyšetření. Na místě policisté provedli dechovou zkoušku, která přítomnost alkoholu v dechu vyloučila. Naštěstí nebyl při nehodě nikdo vážně zraněn. Celkovou hmotnou škodu policisté předběžně vyčíslili na 95 tisíc korun.

Veškeré okolnosti dopravní nehody  vyšetřuje hradecká dopravní policie.

.Policisté opakovaně upozorňují řidiče jedoucí po komunikacích a křižovatkách, aby dbali zvýšené opatrnosti. Prázdniny se pomalu blíží ke svému konci, končí zároveň období dovolených a mnoho lidí se bude vracet se svými rodinami domů. Proto policisté žádají řidiče a všechny účastníky silničního provozu, aby byli trpěliví při své jízdě. Chvilka nepozornosti a nervozita v kombinaci s rychlejší jízdou mohou zapříčinit dopravní nehodu s vážnými následky. Za volant samozřejmě nikdy nepatří alkohol a jiné omamné látky. K bezpečné jízdě také patří dobrý stav motorového vozidla.

V následujících dnech budou policisté ve zvýšené míře dohlížet na bezpečnost silničního provozu, tak jako vždy s blížícím se koncem prázdnin.

Autor : Mgr. Lucie Konečná

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

3 Replies to “Chvilka nepozornosti byla příčinou střetu v křižovatce

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář