Kultura Politika Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Aktivisté po třech dnech slezli z rypadla na dole Vršany. Organizujme se, protestujme, vzkázali ve videu

MOSTECKO – Skupina aktivistů po třech dnech slezla z rypadla na dole Vršany. To obsadila v úterý ráno na protest proti těžbě a spalování uhlí. Aktivistům vadí plánovaný prodej elektrárny Počerady uhlobaronu Tykačovi a výjimka z emisních limitů pro elektrárnu Chvaletice. 

„Ministerstvo životního prostředí odsunulo rozhodnutí o výjimce pro elektrárnu Chvaletice do půlky listopadu, tak dlouho tu ale čekat nebudeme. Svou akcí jsme chtěli dodat odvahu lidem. Vlády a politici při řešení klimatické krize selhávají, teď je to na nás všech. Jedna akce klimatickou spravedlnost nepřinese, ale tisíce akcí ano. Organizujme se a protestujme, proti útlaku, za svobodný svět,“ říká jedna z aktivistek na videu…
Video naleznete ZDE
Několik lidí včera večer vyjádřilo svou podporu protestujícím na rypadle prostřednictvím fotky pod nápisem „Zastavit Počerady, Zastavit Chvaletice, Uhlí patří pod zem.“ Mezi nimi byli i europoslanci Markéta Gregorová (Piráti) a Bas Eickhout (GroenLinks/Zelená levice, Nizozemsko) nebo šéfredaktor Deníku referendum a jeden ze zakladatelů Hnutí Duha Jakub Patočka.
Na podporu protestujícím svolalo na zítra na 12.00 hnutí Limity jsme my protest ne sever Čech. Místo protestu ještě bude specifikováno.
Zdroj: Re-akceV
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Aktivisté po třech dnech slezli z rypadla na dole Vršany. Organizujme se, protestujme, vzkázali ve videu

Napsat komentář