Finance HZS Krimi Plzeňský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví

DRAMA: Vzpouru v borské věznici v Plzni se podařilo potlačit! Vězni si vzali rukojmí a zabarikádovali se

PLZEŇ – Při vzpouře ve Věznici Plzeň si vězni vzali rukojmí, se kterými se zabarikádovali. Vyjednávání se nezdařilo a jeden z vězňů zranil jednoho z rukojmích bodnou ranou a další vězni zapálili několik cel… Takhle začalo rozsáhlé taktické součinnostní cvičení složek IZS.

Tématem cvičení byl nácvik koordinace složek IZS při řešení mimořádné situace se zadržováním rukojmí v prostorách věznice s využití krizové komunikace při řešení zákroku, vzniku požáru a ošetření většího počtu zraněných osob. Na místo vyjely všechny složky IZS, policie nasadila zásahovou jednotku Policie ČR a pořádkovou jednotku v součinnosti operační jednotkou Věznice Plzeň.

Vzpouru devatenácti vězňů jsme potlačili v podvečerních hodinách. Sedm vzbouřených vězňů bylo zraněno z toho pět bylo sanitními vozy vyvezeno do zdravotnických zařízení.

„Hlavním cílem tohoto taktického cvičení bylo především prověřit funkčnost stávajících krizových plánů věznice a realizačních dohod o spolupráci se složkami IZS s ohledem na specifika a bezpečnostní opatření věznice,“ objasnil ředitel borské věznice Petr Vlk.

Zdroj: Vězeňská služba ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář