dobrovolní hasiči HZS Krimi Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Při požáru pily na Bruntálsku vyhlásili hasiči druhý stupeň poplachu! Škoda přesahuje tři miliony korun


BRUNTÁLSKO – Včera krátce po druhé hodině odpolední, vyjelo sedm jednotek hasičů k požáru pily na zpracování dřeva do obce Ludvíkov na Bruntálsku. Hasiči během zásahu vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, na místě zasahovalo celkem deset cisteren a dvě automobilové plošiny. 

Operační středisko přijalo informaci o požáru v Ludvíkově ve 14:17 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Bruntál a Rýmařov, spolu s nimi dobrovolní hasiči z Vrbna pod Pradědem, Světlé Hory, Malé Morávky, Dolní Moravice a Andělské hory.

Již při příjezdu hasičů na místo události byl vidět kouř stoupající ze střechy pily. Během průzkumu bylo zjištěno, že hoří uvnitř haly o rozměrech 60×10 metrů. Plameny se začaly pomalu šířit i na střechu pily. Hasiči na boj s ohněm nasadili celkem tři vodní proudy, kdy pomocí dvou hasičských plošin hasili střechu pily a současně i uvnitř haly hasili technologie na zpracování dřeva a zásobník s peletami.

Hasiči dostali požár pod kontrolu během hodiny. Následně museli hasiči rozebírat a dohašovat lokální ohniska, rozebírat konstrukce střechy zasažené plameny a současně i dohašovat a vybírat pelety ze zásobníku, který byl uvnitř haly.

Hasičům se podařilo požár kompletně zlikvidovat za další tři hodiny. Přesná příčina požáru je v šetření, škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na tři milióny korun.

Autor: Lukáš  Popp

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz