Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ POČASÍ: Výraznější sněžení postihne dnes západní oblast Vysočiny, jihozápad a sever Čech

ČESKO – Za uplynulých 24 hodin spadlo na většině našeho území 5 až 15 mm srážek, výjimkou bylo jen Karlovarsko s úhrny do 2 mm. První výraznější sněžení tohoto roku postihlo polohy nad 400 m v západní polovině republiky (Čechy a Vysočinu).

Sněhové vločky přechodně padaly v kombinaci s deštěm i v nižších polohách (např. České Budějovice, Pardubice, Plzeň, Praha). Nejvíce sněhu napadlo v oblasti západní Vysočiny (Humpolec, Havlíčkův Brod, Jihlava), kde napadlo kolem 5 cm převážně mokrého sněhu. V průběhu druhé poloviny noci sníh při teplotách lehce nad bodem mrazu většinou zvolna odtával. Další, druhou zimní epizodu, očekáváme v průběhu dnešního dne.

Sněhovými srážkami bude opět nejvíce postižená západní oblast Vysočiny, jihozápad a sever Čech (kde by mohlo v polohách nad 400 m opět napadnout 5 až 10 cm mokrého sněhu, který bude na zemském povrchu rychle odtávat.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ POČASÍ: Výraznější sněžení postihne dnes západní oblast Vysočiny, jihozápad a sever Čech

Napsat komentář