Jihočeský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Senioři v Třeboni se pobavili ale i poučili

TŘEBOŇ- Ve středu dne 13. listopadu 2019 proběhlo v divadle J.K Tyla na Masarykové náměstí v Třeboni, od 15.30 hodin preventivní divadelní představení pro seniory pod názvem „Mě neoklameš, šmejde!“

Herci z nezávislé divadelní skupiny PNUtí z Prachatic sehráli seniorům sedm scének, které vycházely ze skutečných případů nekalých praktik podvodníků. Byť se jednalo o velmi závažné téma, dokázali herci s humorem a nadsázkou tato jednání seniorům přiblížit a upozornit je na celou řadu důležitých skutečností, kterých by se měli při setkání s podvodníky vyvarovat.

Odborné komentáře policejní tiskové mluvčí a preventistky ÚO J.Hradec por. Hany Millerové,  vrchního strážníka městské policie Třeboň Vladimíra Školky a jeho zástupce  Stanislava Sklenáře po každé ze scének doplnily, jak se nenechat napálit a jak případně takovéto situace ve spolupráci s policisty či strážníky řešit.

V závěrečné scénce si zahráli i sami senioři, kdy jejich úkolem bylo včas rozpoznat nekalá jednání podvodníků.  Na místě bylo zodpovězeno i několik věcných dotazů ze stran seniorů. Každý z účastníků si z představení odnesl nejen řadu rad a ponaučení, ale i malý dárek v podobě preventivních publikací či reflexních prvků a křížovek pro seniory.

FOTO


 

Autor:por. Mgr. Bc. Hana Millerová

 

 

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář