Kultura Pomáháme Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

FOTO: Dobrovolnické centrum v Ústí oslavilo dvacet let

ÚSTÍ NAD LABEM- Dvacet let své existence oslavilo v pondělí 25.listopadu 2019 ve veřejném sále Hraničář Dobrovolnické centrum v Ústí nad Labem.

Na slavnostní akci kromě ředitelky Lenky Černé, přišly také dvě zakladatelky ústeckého Dobrovolnického centra Jana Beranová a Kamila Staňková.

„Požádaly jsme ústecký magistrát, zda nemá volné prostory, které nám může poskytnout. Byly nám nabídnuty volné místnosti v domě vedle Hraničáře. Dobrovolnické centrum v nich sídlí dodnes. Postupně jsme plnili volné místnosti, jak se rozrůstalo naše centrum o další a další aktivity,“ řekla ředitelka Dobrovolnického centra Lenka Černá.

FOTO ZDE

A co vlastně je Dobrovolnické centrum?


Dobrovolnické centrum z.s. vzniklo v listopadu 1999 a od svého založení se orientuje na práci s dobrovolníky, kteří pomáhají v různých oblastech života, například ve sportu, v kultuře, v nemocnicích, v mentoringových programech pro děti a dalších.

Propojujeme organizace a dobrovolníky a zajišťujeme jejich vzájemnou hladkou komunikaci. Dobrovolníky vzděláváme, školíme, poskytujeme jim pojištění, informujeme je o dění v naší organizaci a oceňujeme jejich práci.

AUTOR: Lukáš Jirka
FOTO: Lukáš Jirka

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “FOTO: Dobrovolnické centrum v Ústí oslavilo dvacet let

  1. Pingback: auto swiper

Napsat komentář