EXTRALIGA HOKEJ Olomoucký Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: O osudu rozhodla první třetina, Litvínov podlehl Olomouci 1:3

LITVÍNOV – 38. kolo, 19.1.2020 ZS Ivana Hlinky HC VERVA Litvínov – HC Olomouc. Hokejová neděle přinesla utkání domácího Litvínova a Olomouce. Severočeši se snažili přerušit nelichotivou sérii šesti proher v řadě.
První branku ale zaznamenali hosté, kteří v závěru třetiny přidali další trefu. Verva reagovala jedním gólem, jehož střelcem se stal Petružálek. Na poslední branku čekali fanoušci do poslední minuty, kdy do prázdné branky zasunul kotouč Irgl.
Soupiska HC Verva Litvínov: Honzík (Janus) – J. Říha, Jánošík (A), Kudla, T. Pavelka, Kubát, Ščotka, L. Doudera – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Kašpar, M. Hanzl (A), Jarůšek – Mahbod, Gerhát, Válek – Jurčík, J. Mikúš, Trávníček
Soupiska HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, J. Knotek (A), Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný
Branky: HC Verva Litvínov: 19. Petružálek (Ščotka, F. Lukeš)
Branky: HC Olomouc: 8. Olesz (Dujsík, J. Knotek), 18. P. Musil (Nahodil), 60. Irgl (Dujsík) Stav utkání: 1:3
Průběh zápasu: 0:2, 1:2, 1:3 Střeli na branku: 43:20 Vyloučení: 2:4 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 4156 Rozhodčí: Pražák, Veselý – Pešek, Malý
Start utkání byl poněkud hektický. Jarůšek odstartoval útočnou akci. V závěru před brankou si ale počínal proti pravidlům, přihrál Hanzlovi kotouč rukou. Domácí se už radovali, ale vášně musel krotit rozhodčí. Ten nejdříve branku uznal, ale po důkladnějším prozkoumání úvodní gól odvolal. Jiskru vykřesal Petružálek Verva vstoupila do utkání aktivně, měla optickou převahu, ale chyběla výraznější šance. Ofenzivně se nejvíce předvedl Mikúš, který letmým nahozením vylekal Konráda. Výkon obou mužstev kazily nepřesnosti, ale stále byl aktivnější Litvínov. Jak už to ale bývá v zápasech Severočechů, do dobře rozehraného utkání přišla olomoucká překážka. Za hosty nahazoval Dujsík, Honzík dokázal reagovat, ale vyrazil puk pouze před sebe.
V předbrankovém prostoru se nejrychleji zorientoval Rostislav Olesz, který poslal Olomouc do vedení. Chemici chtěli vyrovnat skóre, Jarůšek nabral rychlost, ale jeho ofenzivní činnost zastavili obránci hostů. O pár minut později mířil mimo Lukeš, který obdržel dobrou přihrávku od Hübla. Černožlutý útočník ale nedokázal ukočírovat kotouč. V přehlídce šancí pokračoval Mahbod, jenž zkoušel prostřelit Konráda skrz betony. Aktivitu domácích omezilo vyloučení Říhy, který se po jedné z šancí pustil do Buriana.
Olomoučtí v přesilové hře zkoušeli Honzíka překonat, Káňa zakončoval z levé strany. Litvínovský gólman byl ale připraven. Těsně před koncem museli domácí skousnout ještě jednu inkasovanou branku. Pavel Musil předvedl individuální akci, ve které se protáhl zpoza branky a z otočky propálil Honzíka. Minutu před koncem třetiny procitli také chemici. Ščotka pálil od modré a jeho pokus šikovně tečoval Jakub Petružálek a domácím svitla naděje.
Bezbranková třetina Olomouc do druhého dějství vlétla s vervou, Klimkova střela se nevešla mezi tři tyče Davida Honzíka. V průběhu třetí minuty si vyzkoušel Litvínov početní výhodu. Domácí drželi kotouč, největší šanci měl na holi Gerhát, ale jeho pokus zlikvidoval olomoucký brankář Konrád. Zápas postrádal výraznější spád, hra se zbytečně kouskovala. Jedno přerušení přišlo také po incidentu na Jurčíka. Litvínovský hráč inkasoval nezaviněnou ránu holí do obličeje. V dalších minutách se domácí marně snažili dobýt olomouckou branku. Zuby si postupně vylámal Jarůšek, Hübl či Trávníček.
Posledního jmenovaného hledal zadovkou Ščotka, ale výborně zapracovali obránci Olomouce. Unylé třetině nepomohla ani druhá početní převaha Vervy, ta s ní naložila trestuhodně. Poslední minuty měli domácí k dispozici další výhodu. Největší příležitost měl na svědomí Pavelka, jehož střela mířila nad horní tyč. Na samém konci třetiny se mohl stát hrdinou Jurčík, který obkroužil branku, ale nedokázal puk zasunout za Konrádova záda.
Rychlejší spád Závěrečná část byla už v rychlejší tempu, oba kluby se poctivě střídaly v šancích. Honzíka prověřil Burian, na druhé straně ostře pálil Kubát. Hra sice měla aktivnější spád, ale postrádala výraznější pokusy. Ty většinou končily vysoko nad brankami či na holích obránců. Výraznější impuls nepřišel ani po vyloučení Válka.
Hosté sice kombinovali v útočné třetině, ale gól nakonec nepadl. Olomouc v samotném závěru rozšířila hubené vedení, když do prázdné branky zasunul kotouč Zbyněk Irgl.
j
Bohatou fotogalerii z celého nedělního zápasu naleznete také ZDE.
Zdroj: HC Verva Litvínov
Foto: Korky
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZE SPORTU: O osudu rozhodla první třetina, Litvínov podlehl Olomouci 1:3

  1. Pingback: basics

Napsat komentář