Koronavirus Politika Zajímavosti Zdravotnictví

AKTUÁLNĚ ZE SVĚTA: V izolaci v nemocnici ve Vietnamu je kvůli koronaviru hospitalizován první Čech

VIETNAM / ČESKO – V izolaci v nemocnici ve vietnamském městě Danang je kvůli smrtelně nebezpečnému koronaviru hospitalizován i první Čech. Potvrzuje to Ministerstvo zahraničních věcí ČRs tím, že Čech byl ve Vietnamu z preventivních důvodů hospitalizován. Nákaza u něj zatím nebyla potvrzena. Pracovníci našeho velvyslanectví v Hanoji jsou s ním v kontaktu, o žádnou konkrétní pomoc zatím nepožádal.

Nová nákaza má již desítky mrtvých a dokonce tisíce nakažených lidí! Nemoci, která se začala šířit na konci prosince z čínského města Wu-chan, už podlehlo 56 lidí, nakažených je přes dva tisíce osob.

České ministerstvo zahraničí doporučilo Čechům, aby necestovali do osmi měst v čínské provincii Chu-pej, která je epicentrem nákazy. Nemoc je už potvrzena ve více než desítce zemí.

Jde například o Asii a Japonsko, Jižní Koreu, Nepál, Malajsii, Singapur, Thajsko, Tchaj-wan a Vietnam. V Evropě francouzské úřady ohlásily tři nemocné a dva nemocné už mají i Spojené státy. Infikovaného člověka již oznámila také Austrálie. S podezřením na koronavirus ohlásilo i Rakousko, kam přiletěla čínská letuška a je hospitalizována ve Vídni.

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ ZE SVĚTA: V izolaci v nemocnici ve Vietnamu je kvůli koronaviru hospitalizován první Čech

Napsat komentář