Finance Krimi Kultura Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Markéta nalezla v Pardubicích taštičku s penězi! Poctivá nálezkyně odevzdala strážníkům 77 tisíc korun

PARDUBICE – Rádi nosíme dobré zprávy a chceme vám proto představit Markétu Vojtíškovou z Pardubicka a její příkladný čin i srdce na správném místě.

Pan Rudolf při vyřizování pozůstalosti u notáře na odchodu ztratil taštičku s penězi. V ní bylo 77 tisíc korun. Ale měl štěstí. Našla ji právě Markéta Vojtíšková. „Byl to takový měkký balíček a tam obrovské množství peněz. Koukala jsem a naštěstí v tom byl i lístek s adresou a tak jsem si nahlásila pauzu a šla nález odevzdat na městskou policii,“ uvedla Markéta Vojtíšková.

Strážníci se hned pustili do hledání. A až po jejich telefonátu pan Rudolf zjistil, že peníze vlastně nemá.

„Cokoliv dobrého si umíte představit, hluboce se jí klaním,“ děkoval nálezkyni pan Rudolf. Slečna Markéta nálezné odmítla. Při jednání na služebně MP Pardubice a i následně při setkání s panem Rudolfem. Ale ten trval na tom, že jí za její poctivost odměnu předat chce a nakonec doslova pětitisícovou bankovku vnutil.

„Určitě vám patří, bez vás bych neměl nic z toho, berte to prosím jako poděkování. Opravdu na tom trvám a nikam nejdu, dokud si to nevezmete,“ uváděl s dojetím pan Rudolf. A my jsme rádi, že jsme mohli zprostředkovat tento šťastný konec. A Pardubice rozhodně mají slušnou pověst, co se poctivých nálezců týče. 

Zdroj: Městská policie Pardubice

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Markéta nalezla v Pardubicích taštičku s penězi! Poctivá nálezkyně odevzdala strážníkům 77 tisíc korun

Napsat komentář