Kultura Mateřská škola Školní okénko Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Základní škola Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: KONCERT PRO KOČKY pod záštitou Marty Kubišové se uskutečnil v aule Gymnázia Teplice

TEPLICE – Aula teplického Gymnázia se proměnila v koncertní sál, kde se uskutečnil KONCERT PRO KOČKY pod záštitou Marty Kubišové. 

V rámci celé kulturní akce se uskutečnila i výstava pro Teplické kočky, z.s. Koupí dětských výrobků jste tak mohli podpořit útulek Teplických koček.

Výrobky – mimo jiných – vytvářely děti z DDM našeho okresu: DDM Bílina, DDM Sluníčko Duchcov, Dům dětí a mládeže Osek a DDM Cvrček Krupka.

A jak to na kulturní akci vypadalo? O tom je již videoreportáž dětských reportérů Elišky, Gabrielky a Rozárky. Bílinská dětská televize totiž nesměla chybět. Byla totiž i mediálním partnerem koncertu…

VIDEOREPORTÁŽ… 

Na koncertu vystoupily děti z teplické mateřské školy PLAMÍNEK, ZŠ Maršovská PÍSKLATA a POUPATA, sólisté ZUŠ Teplice či KOMORÁČEK Teplice a CANZONETTA z Gymnázia Teplice…

Spolek Teplické kočky byl založen v roce 2018 a jeho činnost je zaměřena na pomoc opuštěným, nemocným a týraným kočkám. V současné době má spolek 9 aktivních členů a 5 dobrovolníků. Kočičí útulek v Úpořinách na Teplicku v budově vlakového nádraží bohužel koncem roku končí! „Proto nutně potřebujeme, ale zatím marně hledáme nové prostory,“ dodávají zástupci útulku.

Momentálně se v Úpořinách na Teplicku nachází přibližně 100 opuštěných kočiček, o které členové pečují. V loňském roce přijali 370 koček a nový domov nalezlo 218.

„Pokud nám chcete jakkoliv pomoci, neváhejte nás kontaktovat. BEZ VÁS to prostě nezvládneme! … A ta kočičí láska za to prostě stojí,“ dodává předsedkyně spolku Teplické kočky Lenka Šiková.

Mediálním partnerem kulturní akce byla agentura JV PRESS.cz a Bílinská dětská televize při DDM Bílina.

Autor: redakce
BéDéTv

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář