Cestování Koronavirus Kultura Školní okénko Složky IZS Technika Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Základní škola Zdravotnictví Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Tři turistky z Mostu zůstávají po víkendovém pobytu v italských Benátkách v domácí preventivní karanténě

MOSTECKO – V preventivní domácí karanténě skončily po návratu z italských Benátek tři Mostečanky, jde o dvě dospělé ženy a dceru jedné z nich. Obě ženy pracují jako učitelky v mostecké střední škole VOŠ – OA – SPgŠ – SZŠ.

I když podle hygieniků turistky nemají příznaky onemocnění koronavirem, zůstávají po návratu z víkendového pobytu v domácí karanténě, a to z preventivních důvodů.

Ženy tak zůstávají doma po dobu čtrnácti dnů v rámci inkubační doby. Na webu o situaci informuje vedení školy.


Stanovisko vedení mostecké střední školy k situaci nákazy koronaviru Covid-19

Vzhledem k současné epidemiologické situaci vyhlášené Světovou zdravotnickou organizací a krátkodobému pobytu dvou pedagogických pracovníků školy v Itálii, vedení školy sděluje, že tyto pedagogické pracovnice na základě principu předběžné opatrnosti nastoupily do domácí izolace (karantény) na doporučenou dobu. Konkrétní situace byla projednána s Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje, územní pracoviště Most. Tyto osoby nevykazují žádné příznaky onemocnění koronaviru a vzhledem k inkubační době onemocnění nemohou tuto nákazu přenést na nikoho jiného.

Za vedení školy

Ing. Jitka Hašková
ředitelka školy

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář