Auto-Moto Cestování HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Nezaradené Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Česko eviduje k úternímu večeru 61 případů nákazy novým koronavirem

ČESKO-  V Česku byly první tři případy nákazy novým typem koronaviru potvrzeny na začátku března. K 10. březnu odpoledne bylo pozitivně testováno 41 lidí, večer už to bylo 61 lidí. 

Jeden z úterních případů nákazy se vyskytl v Olomouckém kraji. Jde o cizince, který pracovně pobýval v Anglii a Německu. Rozhlasové stanici Frekvence 1 Vojtěch řekl, že jeden z nových pacientů se zřejmě nakazil při lyžování v Rakousku.

U všech infikovaných má nemoc zatím mírný průběh a nikdo z nich není podle ministra v ohrožení života. Jedna z pacientek nakažených novým koronavirem je také studentkou Vysoké školy ekonomické v Praze.

Vláda potvrdila i nákazu u pražského taxikáře. Hygienici kvůli tomu dohledávají 90 jeho klientů. Podle náměstka ministra zdravotnictví Prymuly jsou díky elektronickým záznamům schopni situaci zmonitorovat.

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “AKTUALIZUJEME: Česko eviduje k úternímu večeru 61 případů nákazy novým koronavirem

  1. Pingback: custom hot wheels

Napsat komentář