Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Při střetu dvou automobilů v Jindřichově Hradci zemřel senior, který na křižovatce nedal přednost v jízdě

JINDŘICHŮV HRADEC – Řidič osobního automobilu Škoda Felicia ( r.1931), jedoucí po vedlejší místní pozemní komunikaci, ulicí Václavská v Jindřichově Hradci ve směru od centra k silnici I. třídy č. 34, se při jízdě pravděpodobně plně nevěnoval řízení vozidla, když projíždění křižovatky s hlavní pozemní komunikací, silnicí I/34, zřejmě nerespektoval svislou dopravní značku „Dej přednost v jízdě!“ a nedal přednost v jízdě nákladnímu automobilu Ford Ranger, s přívěsem, jehož řidič přijížděl do křižovatky po hlavní pozemní komunikaci z jeho levé strany.

Došlo ke střetu obou vozidel. Následkem nárazu bylo vozidlo Škoda Felicia odraženo šikmo vlevo mimo vozovku hlavní pozemní komunikace, kde se zastavilo za levým silničním příkopem u stromu. Vozidlo Ford Ranger se po nárazu stočilo vlevo a vyjelo vlevo mimo vozovku hlavní pozemní komunikace, kde předním obrysem narazil do kmenu stromu.

Při dopravní nehodě utrpěl řidič vozidla Škoda Felicia mnohočetná těžká poranění neslučitelná se životem, kdy zasahující lékařka konstatovala na místě smrt. Dále došlo při dopravní nehodě k těžkému zranění spolujezdkyně ve vozidle Škoda Felicia s předpokládanou dobou léčení v řádu měsíců. Poškozená žena byla z místa dopravní nehody přepravena leteckou záchrannou službou do nemocnice České Budějovice.

Dále při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla Ford Ranger, který byl ošetřen lékařkou ZZS na místě. Řidič se podrobil dechové zkoušce přístrojem Dräger s negativním výsledkem. Na vozidle Škoda Felicia byla odhadnuta hmotná škoda nejméně 10 000 korun. Na vozidle Ford Ranger byla odhadnuta hmotná škoda ve výši nejméně 240 000 korun.

Na přívěsném vozíku hmotná škoda nevznikla. Bezpečnostní pásy byly oběma řidiči použity. Pneumatiky na vozidlech se vzorkem v normě. Dopravní policisté ve spolupráci s výjezdovou skupinou služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce tragickou nehodu na místě precizně zadokumentovali. Kriminalisté se budou okolnostmi dopravní nehody i nadále zabývat.

Autor: por. Mgr. Bc. Hana Millerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “TRAGÉDIE: Při střetu dvou automobilů v Jindřichově Hradci zemřel senior, který na křižovatce nedal přednost v jízdě

Napsat komentář