Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Mateřská škola Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Školní okénko Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Základní škola Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Děti se do školních lavic budou vracet postupně! Vláda představila plán otevírání škol

ČESKO – Ministr školství Robert Plaga dnes oznámil, že se školy do prázdnin v plném rozsahu již neotevřou. Část žáků se ale do lavic vrátí, a to hlavně studenti posledních ročníků vysokých škol. Společně by se nemělo scházet více než pět lidí. Mohly by se ale díky tomu konat státní zkoušky.

Od 11. května se do lavic vrátí také žáci závěrečných ročníků základních a středních škol, aby se připravili na zkoušky. Přijímací zkoušky, maturity či absolutoria by tedy sice měly proběhnout, ale až v červnu.

Od 25. května by se mohli do škol vrátit i žáci z prvního stupně základních škol s tím, že by výuka měla probíhat jen v patnáctičlenných skupinách, jejichž složení by se nemělo měnit. V lavici budou děti sedět po jednom. Roušky budou pro školáky doporučené, nebudou ale povinné.

2. stupeň základních škol se bude do konce června vzdělávat primárně vzdálenou formou. V plném rozsahu se do července výuka do škol podle ministra Plagy nevrátí.

V průběhu června se obnoví praktická výuka na středních a vyšších odborných školách, pro ostatní žáky by se před letními prázdninami měly konat takzvané třídnické hodiny.

Rozhodnutí o mateřských školkách bude na zřizovatelích. Ministerstvo školství zřídí manuál, pokud ho zřizovatel naplní, může školky otevřít.

Zdroj: Ministerstvo školství ČR
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Děti se do školních lavic budou vracet postupně! Vláda představila plán otevírání škol

  1. Pingback: bonanza178

Napsat komentář