Auto-Moto Doprava Krimi Policie Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pražští celníci zastavili Vietnamce, který převážel více než tunu nenahlášeného kachního masa

PRAHA-  Více než jednu tunu kachního masa a deset kilogramů mungo klíčků se podařilo pražským celníkům zajistit během směny v úterý 5. května 2020.

Na příjezdové komunikaci směrem do Prahy si celníci vytipovali ke své kontrole dodávkové vozidlo Mercedes Benz pražské imatrikulace, které řídil 27letý muž vietnamské národnosti.

“Po bezpečném zastavení na nedaleké čerpací stanici se ukázalo, že uvnitř nákladového prostoru je přepravováno 1.158 kilogramů mraženého kachního masa a 10 kilogramů mungo klíčků, aniž by byla informována Státní veterinární správa.„uvedla mluvčí celní správy Ivana Kurková.

Dodavatelé, kteří zásobují tuzemský trh, mají totiž povinnost nahlásit na příslušnou veterinární správu dovoz potravin a živočišných produktů.

Celníci se Státní veterinární správou spolupracují dlouhodobě a společné kontrolní akce nesou své ovoce. Pracovníci celní správy při podobných kontrolách využívají své pravomoci zastavovat vozidla a možnosti provést fyzickou kontrolu přepravovaného nákladu a průvodních dokladů.

Autor:NPRAP. IVANA KURKOVÁ
CELNÍ SPRÁVA

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Pražští celníci zastavili Vietnamce, který převážel více než tunu nenahlášeného kachního masa

  1. Pingback: read

Napsat komentář