Krimi Policie Praha Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

KRIMI: Kluci stříleli airsoftovými puškami po projíždějících vozidlech. Naštěstí se nikomu nic nestalo

PRAHA – Dva kluci ve věku 12 a 14 let zkoušeli airsoftové zbraně v parku. Jako terč si zvolili projíždějící auta. Jen zázrakem nebyl nikdo zraněn a nedošlo k žádnému poškození vozidla. Na místě to pak hned „schytali“ od svých matek, čekat je bude také pohovor se sociální pracovnicí. Přestupky na úseku střeliva budou oznámeny správnímu orgánu.

Hlídka strážníků vyjela prověřit oznámení do parku mezi ulicemi Čs. exilu a Zátišská, kde si měli dva kluci „hrát“ se vzduchovkami a mířit jimi na projíždějící vozidla. Jakmile kluci spatřili služební vozidlo, vzali „nohy na ramena“. Daleko ale neutekli. Na opakovanou zákonnou výzvu nakonec zastavili a poslušně dali zbraně na zem. Oba kluci strážníkům sdělili svoje osobní údaje a předali kontakt na rodiče. Na místo se vzápětí dostavily jejich matky, které jim ihned vynadaly. Kluci shodně uvedli, že si chtěli zbraně jen v reálu vyzkoušet. Pak se omluvili a dodali, že svého jednání velmi litují. Zbraně včetně nože a dalšího příslušenství byly klukům odejmuty. Na služebně městské policie si je budou moci vyzvednout jejich rodiče.

Chováním chlapců se nyní budou zabývat také úřednice sociálně právní ochrany dětí a přestupky na úseku střeliva bude řešit správní orgán.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář